Evin Kur’an-ı Kerim öğrenenleri ödüllendirdi

Evin Kur’an-ı Kerim öğrenenleri ödüllendirdi

Kars'ın Susuz İlçesi Merkez Camii'nde açılan Kur'an kursunda eğitime devam eden kadın kursiyerler yaşlarının ilerlemesine rağmen Kur'an-ı Kerim dersi alarak, Kur'an öğrenmenin yaşı olmayacağını gösterdiler.

Kaymakam Evin Kur’an-ı Kerim öğrenenleri ödüllendirdi

Kars’ın Susuz İlçesi Merkez Camii’nde açılan Kur’an kursunda eğitime devam eden kadın kursiyerler yaşlarının ilerlemesine rağmen Kur'an-ı Kerim dersi alarak, Kur’an öğrenmenin yaşı olmayacağını gösterdiler.

Susuz’ bağlı Cumhuriyet ve İnkılap  Mahallelerinde yaşayan kadınlara yönelik Halk Eğitimi Merkezinin açtığı kursa otuzbeş kursiyer katılıyor.Kursiyerlerden 60 yaşındaki Hediye Yalçın” Merkez Camii’de Kur’an kursu açılacağını öğrendim.Beyimin ve komşularımın teşvikiyle de kursa kayıt oldum. Şimdi hocamızın desteğiyle Kur’an öğreniyorum. Allah imkan sağlayıp vesile olanlardan razı olsun.Hocamızdan çok memnunuz” dedi.Kursiyerlerden 65 yaşındaki Ağgül Tüver de”Bu yaştan sonra Kur’anı Kerim öğrendim.Allah vesile olanlardan razı olsun” dedi.

Kurs öğretmeni Aynur Canlı’da “Bu kadar kursiyer katılacağını tahmin etmiyordum.Şuan çok yoğun bir istek var.Yaklaşık otuz beş kursiyerle derslerimize devam ediyoruz.Kursiyerlerimizin hemen hemen hepsi Kur’anı Kerim öğrendi.Kaymakamımızın da kursumuzu ziyaret etmesi bizi çok memnun etti.Kursiyerlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Musa Evin ise, buradaki bayanların Kur’an okuma azminin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Peygamberimizin, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' şeklinde müjde verdiğini hatırlatan Evin, “Kur'an-ı Kerim’i öğrenmek her Müslüman için önemli bir vazifenin yanında, aynı zamanda çok faziletli ve sevabı yüksek bir ibadettir. Bu hususta Peygamber Efendimizin teşvik dolu pek çok beyanları vardır” ifadelerini kullandı.Kursiyerlere  kursla ilgili herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.Kursiyerlere Kur’an-Kerim hediye etti.Kursiyerlerden bol bol dua etmelerini istedi.İlçe müftüsü Yusuf Bektaş’ın dua yapması ve Kursiyerlerin çay ikramının ardından kurstan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler