Ezanın kıymetini bilin!

Ezanın kıymetini bilin!

Muhyiddin Şekur: Ezanı duyabileceğiniz bir ülkede yaşadığınız için çok şanslısınız

Muhyiddin Şekur: Ezanı duyabileceğiniz bir ülkede yaşadığınız için çok şanslısınız

2. ULUSLARARASI HARAKANİ SEMPOZYUMU

Kars Kafkas Üniversitesi ve Harakani Vakfı tarafından, “Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu’l Hasan Harakani ve Horasan Erenleri” Konulu 2. Uluslararası Harakani Sempozyumu, Harakani sevdalısı birçok yabancı konuğu ağırladı.

Evliya Camii Külliyesindeki Harakani Vakfı’nda düzenlenen programda; 24 yaşında Müslüman olmuş, psikolog ve mutasavvıf, 35 yıldır tasavvuf terbiyesiyle yetişmiş Türkiye’de de kitapları bulunan Amerikalı Prof. Dr. Muhyiddin Şekur (Muhyi Abdul Shakoor), “Soylu Savaşçının Cübbesine Dönüş: 21. yy Canlı Manevi Hayat” konulu konferans verdi. Şekur, konferansının ilerleyen dakikalarında ezan okununca konuşmasını kesti ve ezanı sonuna kadar can kulağıyla dinledi. Ezan bittikten sonra dua eden Şekur, “Ezanı duyabileceğiniz bir ülkede yaşadığınız için çok şanslısınız” diyerek, Ezanın önemine değindi. Şekur, “Ezanı belki kanıtsamış olabilirsiniz ama ondan ayrı yaşadığınız zaman anlarsınız. İster Hıristiyan olun, ister Yahudi olun, ister Müslüman olun duyduğunuz şey ‘Allah-u Ekber’ yani Allah her şeyden büyüktür ve tektir. Neyden büyük, her şeyden büyük. Kullandığınız arabadan, yada yetişmeye çalıştığınız toplantıdan yada yemeği hazırladığınız köfteden daha büyüktür Allah. Acaba ortalama Müslüman kaç tere duyar hayatı boyunca ezanı. Eğer ki kalbinize bir kere işlerse bile O, her şeye değer.” diye konuştu.

Ezanla ilgili sözleri dakikalarca alkışlanan Şekur, konferans konusunu yaklaşık 40 dakikada tamamladı. Ardından Şekur’a, Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur tarafından plaket verildi. Daha sonra programa yurt dışından katılan bilim adamı ve tarikat liderlerine plaketleri takdim edildi. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler