Facebook Veri Paylaşımını Engelliyor

Facebook Veri Paylaşımını Engelliyor

İstihbarat kurumları ve güvenlik güçleriyle teknoloji şirketleri arasındaki çekişme dinmemişken Facebook, insanların gözetlenmesine ve takibine yönelik veri paylaşımı yapmayacağını resmen duyurdu.

Facebook, bir kamu duyurusu yaparak platformun kullanım şartları ve politikalarında değişikliğe gittiğini açıkladı. İçlerinde en önemlisiyse şirket verilerinin gözetleme amaçlı değerlendirilmesiyle alakalı.

Resmi sayfadan bir mesaj yayımlanarak yapılan açıklamada, "insanların seslerini duyururken kendilerini güvende hissetmesini sağlayacak bir ortam" amaçlandığı belirtilirken, geliştiricilerin gözetleme amacıyla kullanmak için şirketten veri elde edemeyeceği söylendi.

"Geliştiriciler, gözetleme amacıyla kullanılan araçlarda bizden aldıkları verileri kullanamazlar."Facebook U.S. Public Policy Facebook, veri erişimiyle ilgili üçüncü parti geliştiricilere karşı hâlihazırda engelleyici önlemler aldığını belirtmekle kalmadı; son dönemde istihbarat örgütleri ve güvenlik güçlerinin sosyal medya platformlarını takip amacıyla kullandığı söylentilerine karşı duruşunu da üstü kapalı biçimde göstermiş oldu.

Şirket, daha önce de Yahoo ve Google ile birlikte 2015 yılında Barack Obama`nın katılımıyla düzenlenen Siber Güvenlik Zirvesi`ni boykot ederek katılmama kararı almıştı.

Son olarak kâr amacı gütmeyen ve ACLU olarak bilinen Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, Ekim ayında yargı ve güvenlik güçlerinin Geofeedia aracılığıyla Facebook,Twitter ve Instagram`dan veri çektiğini ve bunları gözetleme amacıyla kullandığını açıklamıştı

Önceki ve Sonraki Haberler