FETÖ'den 12 Gözaltı

FETÖ'den 12 Gözaltı

İzmir merkezli aralarında Kars'ın da olduğu 7 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. ByLock kullandıkları tespit edilen 29 şüpheliden 12'si yakalandı.

İzmir merkezli 7 ilde yapılan FETÖ operasyonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen ve iddiaya göre şüphelilerin küçük yaştan itibaren yetiştirdikleri kişileri devlet birimlerine yerleştirdikleri belirlenen 29 şüpheliden 12'si yakalandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 3 okulun yönetici, öğretmen ve şirket ortaklarının da bulunduğu 29 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli İstanbul, Antalya, Kars, Isparta, Bursa, Tokat ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Bir çok adrese yapılan operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. İddiaya göre şüphelilerin küçük yaştan itibaren yetiştirdikleri kişileri devlet birimlerine yerleştirdikleri belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler