FETÖ’den Kapatılan ve Bakanlığa Devredilen Okulda İlk Karne Heyecanı

FETÖ’den Kapatılan ve Bakanlığa Devredilen Okulda İlk Karne Heyecanı

Kars’ta Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek ismi “Kars İlkokulu” olan okulda öğrenciler bugün ilk karne heyecanını yaşadı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Kars’ta Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle Sultan Alparslan Eğitim Kurumları kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti. Adı “Kars İlkokulu” ve “Merkez İmam Hatip Ortaokulu” olarak değiştirilen ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilere hizmet vermeye başlayan okulda öğrenciler bugün ilk karne heyecanını yaşadı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak sadece öğretmenlerin görevi değil, hepimizin insanlık görevidir.” dedi.

Yaklaşık 70 bin öğrencinin Kars’ta bugün karne heyecanı yaşadığını ve 4 bin öğretmenin tatile girdiğini dile getiren Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, “Bu bir süreçtir. Özellikle öğretmenlerimiz görev yaparken, sevgilerini, şefkatlerini, muhabbetlerini, hoşgörülerini, iyi niyetlerini, güler yüzlerini alın teri ile birleştirip hizmet ettiler. Sizlerin huzurunda da önce öğretmenlere teşekkür ediyorum. Tabi sizlerde veli olarak öğrencilerle sizlerde ilgilendiniz, özellikle takip ettiniz, sordunuz, araştırdınız, rehberlik eden hocalarımızla birlikte sorunları çözdünüz, sabah kahvaltını verdiniz, akşam uyumadan gerekirse sütünü içirdiniz dolayısıyla çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hepimizin insanlık görevidir. Çocuklarımız bizim hayattaki en değerli varlıklarımız, yaşama sevincimiz, mutluluk kaynağımızdır. O yüzden çocuklarımızı geleceğe hazırlamak sadece öğretmenlerin görevi değil, hepimizin insanlık görevidir.” ifadesini kullandı.

Meslek hayatında üç tip veli ile karşılaştığını dile getiren Urlunç, “Birincisi hiç ilgilenmeyen veli, ikincisi çok ilgilenen veli ve üçüncüsü ise yerine göre ilgilenen velidir. Okul müdürlüğü yaptığım dönemlerde bir velimiz geldi hocam çocuğum bugün ne yaptı dedi, bugün okula yeni başladı dedim. İkinci gün geldi hocam bugün çocuğum okulda ne konuştu dedi, üçüncü gün yine geldi. En sonunda dedim ki sayın velimiz sizi sınıfa alalım öğrencinizin ne yaptığını öğretmenle birlikte sizlerde görün dedim. Velimiz iki gün okula devam ettikten sonra dedi ki; Allah öğretmenlerimize sabır versin. Hakikaten öğretmenlerimizin işi zor. Aslında işimiz zor değil, öğretmenlik bir sevgi mesleği olduğu için arkadaşlar severek işini yapıyor. Fakat öğrencilerimize de görevler düşüyor, bizlere de görevler düşüyor. Başta velililerimiz, çocuklarımızı şartsız seveceğiz. Başarılı olursan, taktir alırsan ödüllendireceğiz demeyeceğiz, şartsız ve kayıtsız seveceğiz. Her yıl karne alındığı günde ülkemizde facia haberleri duyuyoruz. Zaten Veli Bilgilendirme Sistemi var. Karne almadan önce siz notları görüyorsunuz, durumunu biliyorsunuz o yüzden öğrencilerimizin notu düşük ise lütfen üzmeyelim, Şubat tatilinde bunları düzeltmeye çalışalım.” diye konuştu.

Eğitim bir ekip işi olduğunu belirten Urlunç, “Bana göre en iyi okul ailedir, en iyi öğretmen anne-babadır. Tabi okullar öğrencilere rehberlik edecektir. Bugün 4 bin öğretmenimiz 630 kurumumuzda bayrağımızı dalgalandırıyor, dalgalandırmaya da devam edecektir. Her sabah heyecanlarını diri tutuyorlar, ideallerini yeniden kuşanıyorlar okullarına gidiyorlar. İşte eğitim bir ekip işi, okul-aile işbirliği olunca başarı artar. Ben bu okulda onu görüyorum, onun devam etmesini diliyorum. Bu vesile ile bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bu günden itibaren 4-5 aylık bir maraton sonunda 1. yarıyılın tamamlandığını belirten Kars İlkokulu Müdürü Erkan Çifçi, “Bugün alınan karneler öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarına gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı gelir. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız. Unutmamalıyız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur.” dedi.

Konuşmaların ardından Anasınıfı öğrencileri yaşadıkları ilk karne heyecanlarında kendilerini yalnız bırakmayan Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç’a plaket ve çiçek hediye etti. Anasınıfı öğrencilerinden Mustafa Turanlı tarafından İstikal Marşı’nın on kıtası okunurken, 1-B sınıfı öğrencilerinden İlhan Miraç Kazak ise şiir okudu. Kars İlkokuluna bağlı halk oyunları ekibi tarafından gösterilerin gerçekleştiği programda Merkez İmam Hatip Ortaokulu 5-B sınıfı öğrencileri tarafından ise ilahi dinletisi yapıldı.

Kars İlkokulunda düzenlenen programın ardından sınıfları tek tek gezen Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, öğrencilere karnelerini verirken, velilere yönelik olarak, “Bu karneler aslında sizin karnelerizdir.” dedi.

feto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(1).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(2).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(3).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(4).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(5).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(6).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(7).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(8).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(9).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(10).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(11).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(12).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(13).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(14).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(15).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(16).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(17).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(18).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(19).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(20).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(21).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(22).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(23).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(24).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(25).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(26).jpgfeto’den-kapatilan-ve-bakanliga-devredilen-okulda-ilk-karne-heyecani-(27).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler