FETÖ’nün Darbe Girişimine Tepkiler!

FETÖ’nün Darbe Girişimine Tepkiler!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kars’ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlar, Gaziler Meydanında günlerdir tepkilerini tuttukları “demokrasi nöbetiyle” devam ettiriyor.

Sarıkamış Kaymakamı Karaman,” Bizler devletimizin güvenlik ve istihbarat birimleriyle tespitlerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kendini bilmezler bir bir yargı önüne çıkacaktır. Sizler şehitler diyarı evlatları olarak ülkenize sahip çıktınız, sizlere şükran borçluyuz, Allah hepinizden razı olsun.”

Kent merkezinde araç konvoyu yaparak Gaziler Meydanına gelen vatandaşlar darbe girişimine bayraklar taşıyarak ve sloganlar atarak tepki gösterdi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş Gaziler Meydanında bir araya geldi.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, yaptığı konuşmada, şehitler diyarı Sarıkamış’ın, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olarak darbe girişimine karşı dik durduğunu ve bu dik duruşuna devam edeceğini bildirdi.

Darbe girişimine karşı bütün Türkiye’de olduğu gibi Sarıkamış halkıda üzerine düşen her şeyi yaptığını belirten Karaman, şunları kaydetti:

“Devletimiz ilk andan itibaren Kars’ta Sarıkamış’ta olaya el koydu. Çok şükür ki bu vatan hainleri bir bir tespit ediliyor. Size kurşun sıkanlar karşılıklarını alacaklar. Hepsini biliyoruz, kim olursa olsun, rütbesi ne olursa olsun, hangi pozisyonda olursa olsun bu devlete kast ediyorsa mislini karşılığıyla alacaktır. Bizler devletimizin güvenlik ve istihbarat birimleriyle tespitlerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kendini bilmezler bir bir yargı önüne çıkacaktır. Sizler şehitler diyarı evlatları olarak ülkenize sahip çıktınız, sizlere şükran borçluyuz, Allah hepinizden razı olsun.”

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da bir ve beraber oldukça kimsenin bu milleti parçalamaya gücünün yetmeyeceğini belirterek, “Çok darbeler, badireler atlattık. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız vatandaşlarımızla birlikte vatansever askere, polise sahip çıkarak bu darbe girişiminde başarıyla bertaraf ettik. Bu demokrasi nöbetine devam edeceğiz. ”diye konuştu.

Daha sonra tüm şehitler için dua edildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler