Filler Tank, Ebabiller Halk Olmuştu Diye Yazılsın Tarihe 15 Temmuz!

Filler Tank, Ebabiller Halk Olmuştu Diye Yazılsın Tarihe 15 Temmuz!

15 Temmuz gecesi ordu içinde örgütlenen FETÖ üyeleri tarafından yapılmak istenen darbe girişimine karşı Karslılardan tepkiler söylüyor.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında Demokrasi Meydanı olarak adlandırdığı Kars Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı önünde binlerce Karslı ‘Demokrasi Nöbeti’ni tutmaya devam ediyor.

O gece halkımız bize güç verdi, kuvvet verdi ve darbe girişimi püskürtüldüğünü belirten AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, ‘Demokrasi Meydanı’nda demokrasi nöbetini sürdürüyoruz.” dedi.

Başkan Çalkın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün Kars halkı burada. Nasıl ki tankların ilk çıktığı gün hep birlikte bizimle mücadele ettilerse, bugün 6'ncı günde de bizi yalnız bırakmıyorlar. Kars, Harakani torunlarının olduğu, Alparslan'ın girdiği önemli bir şehir. Biz bu ruhu taşıyoruz, taşımaya da devam edeceğiz. Bu ülkede 7'den 70'e herkes darbenin karşısında olduğunu net bir şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Bu girişimlerde bulunan vatan hainleri gördüler ki bir hükümet değişecekse bu tankla tüfekle değil sandıklarla, milletin iradesiyle olur. Allah'a hamd olsun ki millet Türkiye'nin ve vatanın ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Allah'ın izniyle hiç kimse bizi bölemeyecek. Allah her zaman hepinizi her zaman var etsin. Kıymetli hemşerilerim, biz sizin desteğinizi ilk günden beri alıyoruz. Ben huzurlarınızda hepinize çok çok teşekkür ediyorum.”

Işıklı Camii İmamı Seyit Ahmet Erdem ise, “Demokrasi aşığı, İslam aşığı, Kur’an aşığı, insanlık aşığı hemşerilerim. Bu birlik ve beraberliğinizi gururla selamlamak isterim, Allah hepinizden razı olsun. Kur’an-ı Kerim’de bir ayet vardır. Buyurur ki; ‘Allah’ın ipine sarılın, bozgunluğa alet olmayın’ Allah’ın ipi yer yüzünde Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim’in başka bir ayeti kelimesinde buyrulur ki; ‘Yahudiler ve Hıristiyanlar sizlerden razı olmayacaklar, sizleri kendilerine benzetinceye kadar. Yahudi ve Hristiyanların, tek yumruk olan küfrün bizlere karşı, ülkemize, İslam coğrafyasına, inançlarımıza karşı komploları bitmeyecek ve devam edecek. Her gün bir komployla bizim karşımıza çıkacaklar, önemli olan Müslüman olan bizler o komplolara karşı akıllı, şuurlu ve tedbirli olmalıyız. Ülkemizi hedef alan küfür, ülkemizi hedef alan lider, ülkemizi hedef alan Siyonizm her gün bir komployla önümüze çıkmıştır. Allah’a hamd ediyoruz ki Cuma gecesindeki o büyük komplo başarısızlığa uğramıştır. Milletimizin şuuruyla, milletimizin meydanları doldurmasıyla düşmanı ilk etapta ümitsizliğe sevk etmiştir. Kur’an-ı Kerim’in buyurduğu gibi rehavete kapılmamamız gerekir. Çünkü düşmanın hileleri yarın başka şekilde önümüze çıkabilir ve bizleri birbirimize düşürmeye çalışabilir, yarın başka şekilde Irak’ta, Suriye’de ve İslam topraklarına olduğu gibi bizleri de birbirimize düşürme gibi komplolarını da devreye sokabilirler. Onun için meydanlarda olmakla birlikte, düşmanın desisesine karşı uyanık olmalıyız. Dedikodulara önem vermemeliyiz. Dedikodulara önem verir ve inanır isek bunun telafisi olmayacak hasarlara sebebiyet verebilecektir.” dedi.

Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir yerde Bir Kürdü öldürüyorlar, bunu Türkler öldürdü, bir Şii Camisine, bir Alevi Cem Evine bomba koyacaklar, bunu Sunniler yaptı, bir Sunni Camisine bomba koyacaklar, bunu Şiiler ve Aleviler yaptı. Şimdi bakıyoruz bütün telefonlarda dolaşan mesajlara baktığımız zaman hepsi düşmanın aleti olan satılmışlardır. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlerdir. Onun için değerli kardeşlerim hepimiz Elhamdülillah Müslüman’ız. Dinimizi sordukları zaman hepimiz Elhamdülillah Müslüman’ız diyoruz. Elhamdülillah ki Müslüman’ız, Elhamdülillah ki Türk Bayrağının altında yaşayanlarız, Elhamdülillah ki cennet vatanımız Türkiye bizim vatanımızdır. Vatanımıza sahip çıkmamız lazım. Bayrağımıza sahip çıkmamız lazım. Ülkemize sahip çıkmamız lazım. Nasıl ki biz İslam ile gurur duymaktayız, nasıl ki biz ülkemiz ile gurur duymaktayız, nasıl ki biz bayrağımızla gurur duymaktayız, bu insicamımızı öyle korumalıyız ki; dinimiz, bayrağımız, ülkemizde bizimle gurur duyması gerekir. Birliğimizle gurur duyması gerekir. Bayrağımızla gurur duyması gerekir.”   

Demokrasi Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’nde kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, çocuğuyla binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı tek ses, tek yürek ve tek yumruk olmaya devam ediyor.

Öte yandan ‘Demokrasi Nöbeti’nde bir vatandaşın ise elinde ‘FETÖ Soysuzlarına İdam İstiyoruz” yazılı döviz dikkat çekti. Bir aile ise yeni doğmuş bebeği ile meydana gelerek Demokrasi Nöbeti’ni tuttukları görülürken, baba ise  “Vatanımız için ailecek geldik” dedi.filler-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(11).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(13).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(12).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(16).jpg

filler-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(1).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(2).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(14).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(15).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(17).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(3).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(4).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(5).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(6).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(7).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(8).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(9).jpgfiller-tank,-ebabiller-halk-olmustu-diye-yazilsin-tarihe-15-temmuz!-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler