Fırtına Hayatı Felç Etti!

Fırtına Hayatı Felç Etti!

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Boyuntaş ve Kızıltaş köylerinde etkili olan şiddetli fırtına, ev ve ahırların çatılarını uçurdu. Elektrik direklerinin de zarar gördüğü köyüne 1 gün elektrik verilemezken, Kızıltaş köyüne ise halen elektrik verilemedi.

Kars’ta günlerdir etkili olan şiddetli fırtına kırsal alanlarda bir çok zarara yol açtı. Akyaya ilçesinin Boyuntaş köyü ile Kızıltaş köyünde ev ve ahırların çatılırını uçuran fırtına maddi zarar yol açtı. Ölen yaralanın olmadığı fırtınalı dakikalarda köylüler ne yapacaklarını şaşırdılar. Evlerinden dışarı çıkamayan köylüler olup bitenleri pencerelerden izlemek zorunda kaldılar.

Yaklaşık 10 dakika etkili olan fırtınanın geride bıraktıkları ise yaşananların ne denli şiddetli olduğunu gözler önüne serdi. Köyün kıyısındaki 6 ev ve ahırın çatılarından bazılarının yüzlerce metre mesafeye savruldukları görüldü. Köylüler uzunca bir süre sağa-sola savrulan saçakları toplamakla meşgul oldu. Köye 1 gün boyunca elektrik bile verilemedi.

Köylüler şimdi yaşadıkları kabuş dolu dakikaların ardından uçup giden çatıların zararlarını nasıl karşılayacaklarının hesabını yapmaya başladılar.

Boyuntaş köyü muhtarı Necati Daşdemir, yaşanın fırtına afetinin ardından Akyaka jandarma ekiplerinin köyde hasar tespit çalışması yaptıklarını söyledi.

Kızıltaş köyüne ise halen elektrik verilemedi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler