Futbolun Ustaları Kars Valiliğinde

Futbolun Ustaları Kars Valiliğinde

TANJU ÇOLAK'IN KAŞAR ESPRİSİ

Futbolun Ustaları Kars Valiliğinde

-TANJU ÇOLAK’IN KAŞAR ESPRİSİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Kars’a gelen Bakanlığın Proje Koordinasyon Genel Müdür yardımcısı Muhammed Ecevit Carti, ünlü futbolcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir, Kars Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret ettiler. Bol esprili ziyarete kaşar muhabbeti damgasını vurdu. Selçuklular’ın Anadolu’ya Ani’den girişlerini simgeleyen darphanede bastırılmış para hediye eden Vali’den kaşar isteyen Tanju Çolak ile Vali Günay Özdemir arasında geçen kaşar esprisi makamdakileri gülmekten kırıp geçirdi.

Tanju Çolak burada yaptığı konuşmada, “Sayın valimizi ziyaret ettik. Kendilerine teşekkür etmek için buradayız. İlgi, sevgi ve alaka çok güzeldi. Bizde eğer buradaki insanları bir nebze mutlu etmiş isek, onların gönüllerini almışsak bizden mutlusu yoktur. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum; Hami’sine, Ali’sine, Hasan’ına, Semih’ine yani biz kadro olarak, futbolun ustaları olarak buradaki güzellikleri. Buradaki gençlerle kucaklaşıp onları mutlu etmek istedik. Sorunlarını dinlemek ve paneller yapmak için buradayız. Bu süreç devam edecek Allah izin verirse.” diye konuştu.

Çolak daha sonra Vali Özdemir’e “Karsspor var mı efendim?” diye sordu. Vali Özdemir’in, “Var.” Demesi üzerine bu defa “Destek veriyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Vali Özdemir’in, “Karsspor’a destek vereceğiz.” sözü üzerine Çolak, “Lütfen! Bizde takipçisi olacağız. Bu çok önemli efendim. Doğu’da çok önemli. Futbol çok önemli. Yapabileceğimiz bir şey olursa zevkle, keyifle, heyecanla, coşkuyla her zaman yanınızda oluruz.” sözünü verdi.  

Vali Özdemir de, “Kulüp başkanı değişti ve geçenlerde bana da uğradılar. Artık beraber çalışacağız.” şeklinde konuştu.  

Bunun üzerine Tanju Çolak, “Doğru olan da zaten bu. Doğu’da inanın bana yapılacak çok iş var. Sinema var mı? Yok. Ben Siirt’e gittim 1999 yılında. Vallahi sinema yok. Öğretmenevi’nde kaldım, o kadar zorluklar çektim ki Vali Bey’e yalvardım, Osman Acar’dı hiç unutmuyorum. Dedim ki Osman hocam gel dedim, bana yaklaş gel, ne olur gel dedim. Yani buradaki insanlara futbolu verelim, buradaki insanlara sevgiyi verelim, coşkuyu verelim, kucaklaşalım. Ricalarımız ulaşmadı ama ben her zaman söyledim ne olur dedim Doğu’ya özellikle Doğu’ya futbolu seven, genç, dinamik, halkla kucaklaşacak, yerinde oturmayacak, dolaşacak, halkın içinde olacak valiler lazım buralara. Ben onu gördüm, gözlemledim. Çünkü Doğu’nun buna ihtiyacı var. Doğu’nun tesise ihtiyacı var, Doğu’nun kucaklaşmaya ihtiyacı var. Ben öyle görüyorum.” tespitinde bulundu.

Vali Özdemir ise, “Gerçekten sizler şu andaki bu sosyal sorumluluk projesiyle Doğu’da ve Güneydoğu’da bu ihtiyacı gideriyorsunuz. Ve futbol hayatınızda kesinlikle şu anda jübilenizi yapmış ve emekliye ayrılmış değilsiniz. Şu anda da görevinizi toplumsal anlamda ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yelerine getiriyorsunuz. Onun için ben tekrar size teşekkür ediyorum. Ve dediğiniz gibi özellikle Doğu ve Güneydoğu’da bu konuda ciddi bir ihtiyaç var. Çünkü Batı’da bu tür etkinlikler çok daha rahat yapılabiliyor. Hemen hemen bir çok ilimizde bu çok daha aktif yapılıyor. Burada da tesislerimiz var ama sosyal anlamda belki yeterli bir iletişim kuramıyoruz. Ve bu sosyal anlamdaki iletişimi de kişilerle, ünlülerle kurmamız gerekiyor. Çünkü; biz vali olarak bu işi ne kadar yapsak yapalım şimdi ben futbol oynamayı bilmediğim için bu futbol konusunda ne kadar sevdirebilirim? Benim futbol oynadığımı gören bir kişi futbolu ne kadar sevebilir? Onun için bu işin uzmanı, bu işin gerçekten profesyoneli olarak yapmış ve toplumsal anlamda da toplumun bu işi bilen, sevgi insanlar olursa bu konuda her halde toplumu bu alana daha iyi yaklaştırabiliriz. Çünkü bizim gençlerimizin de bunlara ihtiyacı var. Ama sizin gibi kişilerle bunu tekrar hayata geçirebiliriz. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun.” ifadelerini kullandı.  

Duygu ve düşüncelerin ardından Vali Özdemir, ziyaretleri anısına bu sene Kars’ın Fethinin 950. yılı münasebetiyle Darphanede bastırılan paralardan hediye etmek istediğini belirtti.  Selçuklular’ın Anadolu’ya Kars’tan Ani’nin fethiyle girdiklerini ifade eden Vali Özdemir, “Onunla ilgili biz bu sene hatıra para baktırmıştık. Sizlere birer hatıra paramızdan armağan etmek istiyoruz. Bir tarafta Alparslan’ın resmi diğer tarafta da Ani’deki sur ve Anadolu’daki ilk Türk camisi olan Menhuçehr Camii’nin resmi bulunmakta.” dedi.

Paraların dağıtımında eksiklik olunca Tanju Çolak esprileriyle devreye girdi ve “Yok mu paralar, getirin üç-beş tane daha, Valla getirsenizya, kaşar istemedik, bal istemedik. Normalde kaşar ve bal lazım bize. Kaşar da yok mu bal da yok mu efendim? Niye yollamadılar bizim otele? Bütün valiler oranın neyi ünlüyse bize geliyordu. Valla demek ki burada unutmuşlar efendim. Sizin hatırlatmanızı istediler.” sözleriyle makamı adeta şenlendirdi.

Vali Özdemir de “Bütün kaşarlar sizin ya” deyince Tanju Çolak, kafasını sallayıp “Bak işte oldu. Bundan güzel şey var mı?” dedi ve Vali Özdemir’e sarılarak espride bulunduğunu söyledi. Ardından hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Tanju Çolak makamdan ayrılmadan önce de “Kars’ı çok sevdim. İlk defe geliyorum. Bugün 50 yaşındayım. Kars tarihi eserleriyle ön plana çıkmış. Hele Kalesi var ki vay vay vay… Topun üzerine de çıktık, iki tane de pas yaptık.” diye konuştu. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler