(GAK-MEK-GİD) En İyi 5 Proje Arasına Girdi

(GAK-MEK-GİD) En İyi 5 Proje Arasına Girdi

Kars’ta Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu ile Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi, (GAK-MEK-GİD) en iyi 5 proje arasına girdi.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu-Hibe Projeleri Sonuçları Bilgilendirme ve Kapanış Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, AB Delegasyonu ve proje sahibi kuruluş temsilcilerinin katıldığı kapanış toplantısında Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Gazaltı Kaynakçılığı Meslek Edindirme Kursu ile Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi’  yürütülen 56 proje içerisinde  ‘En İyi Uygulama Örnekleri’ için seçilen 5 projenin arasında yer aldı.

En İyi Uygulama Örneği seçilen projeler sunumlarını yaparken, 5 proje için bir plaket töreni düzenlendi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına sunumu yapan Proje Genel Koordinatörü Kader Gümüş, projenin genel hedefinin ilde gençlerin istihdamına katkı sunmak ve iş piyasası arz ve talep tarafları arasındaki işbirliğini güçlendirmek olduğunu söyledi.

Gümüş "Bu proje sayesinde Kars Valiliği, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kars İl Özel İdaresi katkılarıyla, il ve bölgedeki ilk ve tek donanımlı kaynak atölyesi kurulmuştur. Söz konusu atölyeden yıllar boyunca hem okulun kendi öğrencileri hem de bir çok genç ve işletme faydalanacaktır. Bunun yanı sıra proje kapsamında verilen eğitimler ve gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde 5 kursiyerimiz Yalova’da büyük bir tersanede 8 kursiyerimiz ise yerelde çeşitli işletmelerde işe yerleşme olanağı bulmuşlardır. Kars ilinde son dönemlerde gerçekleşen Cazibe merkezi olma, lojistik merkezi kurulması gibi yatırımlar ilde istihdam olanaklarını artıracak böylece atölyemizde yetiştirilen nitelikli işgücü bölgenin kaynakçı ihtiyacını karşılayacaktır." dedi.

Proje kapsamında 40 öğrenci ve 40 genç olmak üzere toplamda 80 kursiyer belirlediklerini ve bu gençlere eğitimler verdiklerini kaydeden Gümüş "Verilen mesleki eğitimleri işbaşı eğitimi ve staj programları ile destekledik ve bunun yanı sıra kursiyerlerimizin ve projenin tanınırlığını sağlamak ve işbirliği kurmak amacıyla işverenlerimizin de katılımıyla 6 çalıştay gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Sunum sonunda Gümüş, kursiyerlerden bazılarının başarı öykülerini katılımcılarla paylaştı. Gümüş’e plaketini ise Türkiye İş Kurumu Daire Başkanı Mehmet Aslan verdi.

Öte yandan kapanış toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot , 56 projenin proje yetkilileri ve davetliler katıldı.

(gak-mek-gid)-en-iyi-5-proje-arasina-girdi-(1).jpg(gak-mek-gid)-en-iyi-5-proje-arasina-girdi-(2).jpg(gak-mek-gid)-en-iyi-5-proje-arasina-girdi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler