Gazeteci Tacettin Durmuş Kariyer Günlerine Katıldı

Gazeteci Tacettin Durmuş Kariyer Günlerine Katıldı

​Kars Alpaslan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi, düzenlendiği Kariyer Günleri adlı programda Gazeteci Tacettin Durmuş’u konuk etti.

Kars Alparslan Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Ergem Kurt tarafından düzenlenen Kariyer günlerinde (meslek tanıtımı)öğrencilerin isteklerine göre mesleklerinin tanıtımı için Gazeteci Tacettin Durmuş ile söyleşi gerçekleştirildi.

Psikolojik Danışman Ergem Kurt, Kars’ta sadece Alparslan Anadolu Lisesinde 3 yıldır gerçekleştirilen programda, öğrencilerin meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli tercih yapmalarını hedeflediklerini belirtti.

Bu haftaki kariyer günleri etkinliğine Kars’ta 14 yıldır gazetecilik yapan Denge Gazetesi ve Kars Manşet Gazetesi Muhabiri Tacettin Durmuş’u davet eden Ergem Kurt, okulun toplantı salonunda Durmuş’u son sınıfta okuyan öğrencileri ile buluşturdu. Durmuş’a eşi Dilek Aydın Durmuş ve Veteriner Hekim Adayı Kafkas Üniversitesi Öğrencisi Muhammet Yolcu da eşlik etti.

Gazeteci Durmuş, Alparslan Anadolu Lisesinde öğretim gören son sınıf öğrencileri ile yaptığı söyleşide gazetecilik mesleğinin iyi veya kötü yanlarını anlattı. Öğrenciler Durmuş’a gazetecilik mesleği ile ilgi olarak çeşitli sorular yöneltti.

Gazeteciliğin en zor şartlarda icra edilen bir meslek olduğunu anlatan Durmuş, öğrencilere çeşitli öğüt ve önerilerde de bulunarak özellikle okul çevrelerinde var olan uyuşturucu madde ve satıcılarına karşı son derece duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilerin mesleğe ilişkin çeşitli sorularını da cevaplandıran Durmuş, özellikle öğrencilerin hayatı ciddiye almaları gerektiğine vurgu yaparak topluma, öğretmenlerine ve ülkelerine yararlı birer birey olmaları için önerilerde bulundu.

Gazeteciliğin son derece sorumluk gerektiren bir meslek olduğunu belirten Denge Gazetesi ve Kars Manşet Gazetesi Muhabiri Tacettin Durmuş öğrencilere gazetecilik mesleğini: “Gazetecilik eski Türkçede bir anlamda ‘Muhbir’ demektir. Yani bir bilgiyi derleyip, düzenleyip, yazarak ve yayınlayarak halkın bilgi edinmesini sağlayan bir meslektir. Gazeteci, şehri yönetenlerin yani Vali, kaymakamlar, milletvekilleri, belediye başkanı ve çeşitli kurumların yaptıkları çalışmaları halka duyurur. Ayrıca il genelinde var olan sorunları yazarak onların duymasını ve önlem almasına aracılık eder. Şehirde, ilçelerde ve köylerde yaşanan güzel şeyleri de yazarak taçlandırır. Kısacası ilin dört bir yanında ortaya çıkan olumu ve olumsuz şeyleri yazarak her kesin durumdan haberdar olmasını sağlar. Kars’a gelen Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar veya yurt dışından gelen önemli kişilerin neler yaptıklarını, ne için geldiklerini ve ne dediklerini yazarak halkın bilgi sahibi olmasını sağlar. Tabi ki duyarlı bir gazeteci bazı zamanlarda da şehrin huzuru bozulmasın diye haber olsa bile yazmaz. Yapılan bir haber insanlar arasında kavga ve huzursuzlukların yaşanmasına neden olabilir. Biz Gazeteciler özellikle öğrencilerin başarılarını ortaya koyan haberleri yapmayı çok sever. Siz öğrencilerin sportif ve eğitim alanında başarılı olduğunuzda okulunuzu ve Kars’ı hatta Türkiye’yi temsil etmenizin haberlerini yapmaktan son derece mutlu olur. Sizlerden tek isteyim, derslerinize çalışın, dersinizi öncelikli olarak derste öğrenin. Öğretmenlerinize ve biri birinize karşı saygılı olun. Hep bir hedefiniz olsun hayat boyu. Okul çevresinde sizlerin yaşamana musallat olacak uyuşturucu madde satıcılarına karşı son derece duyarlı olun. Sigara gibi asla ve aslan sakın denemeyin. Size uyuşturucu madde satmaya veya alıştırmaya çalışan şahısları hemen öğretmenlerinize ve öncelikli olarak polise bildirin. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen öğretmenleriniz ile birlikte 155 Polis İmdat’ı arayın. Zaten Kars Polisi uyuşturucuya karşı öğrencileri korumak için son derece duyarlı davranıyor. Biz gazeteciler de bazı zamanlarda polislere nezaret ediyoruz ve onların sizleri uyuşturucudan korumak için verdikleri mücadeleye şahitlik ediyoruz. Onlara güvenin ve şunu da unutmayın ki sizi uyuşturucuya alıştırmak isteyenleri veya satmak isteyen şahısları polis amcalarınıza söylerseniz bu bir sır olarak kalır. Kimse bilmez sizin onu ihbar ettiğinizi." şeklinde anlattı.

Söyleşi sonrası Alparslan Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman Ergem Kurt, Tacettin Durmuş’a günün anısında kalem hediye etti.

gazeteci-tacettin-durmus-kariyer-gunlerine-katildi-(1).jpggazeteci-tacettin-durmus-kariyer-gunlerine-katildi-(2).jpggazeteci-tacettin-durmus-kariyer-gunlerine-katildi-(3).jpggazeteci-tacettin-durmus-kariyer-gunlerine-katildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler