Gazeteciden ilginç eylem

Gazeteciden ilginç eylem

Milletvekillerin isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna dikti

Kars’ta bir yerel gazeteci karayollarındaki köstebek yuvalarına dikkat çekmek Kars milletvekillerinin isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna dikti. Ruhlarına da Fatiha okuyan gazeteciyi gören yolcular ve sürücülerde araçlarından inerek hem dua edip hem de cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kars’ta bir yerel gazeteci karayollarındaki köstebek yuvalarına dikkat çekmek Kars milletvekillerinin isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna dikti. Ruhlarına da Fatiha okuyan gazeteciyi gören yolcular ve sürücülerde araçlarından inerek hem dua edip hem de cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çağdaş Kars Haber Gazetesi sahibi Gümüşpala Kortağ, köstebek yuvasına dönen karayollarına dikkat çekmek için Kars-Iğdır karayolundaki kasislere 3 milletvekilinin mezar taşını dikti. Kortağ, temsili cenaze töreninde milletvekilleri için fatiha okurken, yoldan geçen sürücüler ve yolcular da eyleme destek verdi.

Kentin çevre illerle olan karayollarıyla ilgili sorunlarını gazetesinde dile getiren ancak bir sonuç alamayan yerel gazete sahibi, ilginç bir eylem yaptı. Kentte 8 yıl önce kurulan ve haftanın 6 günü yayın yapan Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nin sahibi Gümüşpala Kortağ, bozuk olan karayollarına dikkat çekmek için Kars-Iğdır karayolunda temsili cenaze töreni yaptı.

TBMM'de Kars’ı temsil eden AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven ile MHP’li Gürcan Dağdaş’ın adını birer tahtaya yazan gazeteci Kortağ, yolun 15’inci kilometresindeki çukurların önüne geldi. Tahtaya milletvekillerinin adını yazan ve doğum tarihlerini 22 Temmuz 2007, ölüm tarihlerini de 19 Nisan 2010 olarak gösteren Kortağ, yazının sonunda da milletvekilleri için “Ruhuna Fatiha” yazdı. Mezar taşlarını yolun sağ tarafına diken Kortağ, daha sonra temsili olarak yaptığı cenaze töreninde ‘ölen’ milletvekillerinin ruhuna “Fatiha” okudu.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kortağ, milletvekillerin kentin sorunlarına duyarsız kaldığını belirterek, “8 yıldır karayollarını acı durumunu sürekli dile getiriyorum. Yazmakla bugüne kadar bir sonuç çıkmadı. Kars’a Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü 1993 yılında kuruldu. Bölge Müdürü bile atanmış. Ama bugüne kadar Karayolları Bölge Şefliği olarak hizmet veriyor. Burada Bölge Müdürü’nün makamı ve odası olmasına karşın müdür yok. Kentin bütün yolları kasislerle dolu. 200 kilometre ötedeki Erzurum’da köy yolları bile asfaltlı iken, Kars-Iğdır şehirlerarası karayolu bile vahim durumda. Çözümü böyle bir eylemde buldum. Amacım, duyarlı olduğuna inandığım Sayın Başbakan’a Kars’ın sesini duyurmak. Bölge Müdürlüğü’nün faaliyete geçmesini istiyoruz. Kars’ın milletvekilleri yok, onlar bizim için artık öldü. Allah rahmet etsin. Hava soğuk olduğu için cemaate mezar kazdırmak istemedim. Karayollarımızda zaten mezar büyüklüğünde kasisler var. Üçünü de buraya gömdük. Allah rahmet etsin. Milletvekillerini duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu onlara bir uyarı eylemimdir. Sorunlara eğilsinler ve yaşadıklarını ispat etsinler.” dedi.

Araçlarla yoldan geçenlerde gördükleri yazı karşısında şaşırıp kaldı. Araçlarından inen şoförler ve yolculardan bazıları “Fatiha” okurken, bazıları da “Fatiha” okumak istemediler ve yollardaki kasislerden dert yandılar.

Yolculardan Digor ilçesine bağlı Kocaköy’de yaşayan ve Doğu Anadolu Üreticiler ve Besiciler Digor İlçe Başkanı olan Abdülmecit Çalışçı ise, Fatiha Suresini okuduktan sonra, “Yollarımızın durumuna bir bakın. AB standartları bu mudur? İnsan hakları bu mudur? Yazık değil mi, bu yol İran’a kadar gidiyor. Milletvekillerine değil, tüm Müslümanlara “Amin” diye konuştu. Çalışçı daha sonra eylemi düzenleyen Gazeteci Gümüşpala Kortağ’ın yanına giderek sarıldı ve tebrik etti.

Minibüs şoförü Ahmet Çağın ise, yıllardır ilçe merkezinden Kars’a yolcu taşıdığını belirterek, “Bu yol 10 yıldır hep böyle. 10 yılda bu yolun düzeldiğini görmedik.” diye konuştu.

Bazı vatandaşlarda milletvekillerinin adlarının yazılı olduğu mezar tahtalarını cep telefonlarına görüntülemekle meşgul oldular.

Eylemin ardından kente dönen gazeteciler 1 saat sonra geri döndüklerinde karayolu kenarına bırakılan mezar tahtalarının bazı vatandaşlar tarafından yol kenarına alınarak kocaman taşların arkasına dikildikleri görüldü.

(BA-BA-S) KARS (KHA) – BEDİR ALTUNOK

nu.20100420104321..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler