Gazeteciler 5 Bin 40 Metrelik Kazbek’in Zirvesinde

Gazeteciler 5 Bin 40 Metrelik Kazbek’in Zirvesinde

Gazeteciler Kabzek Dağı’nda Ağustos ayında kışı yaşadı

Ankaralı gazeteciler, Dünyanın en zor dağlarından biri olarak gösterilen Gürcistan’daki Kazbek Dağı’nın zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

Kars'ta buluşan doğa sporları tutkunu gazetecilerin kurduğu Medyatrek Grubu’nun 4 üyesi Bayram Şahin, Kazım Özbek, Eray Görgülü ve Mukadder Yardımcıel, Gürcistan’ın 12 ay boyunca karı eksik olmayan Kazbek Dağı’na gerçekleştirecekleri tırmanış öncesinde Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan’ın Otağlı köyüne ulaştı. Daha sonra karayoluyla Tiflis’e giden gazeteciler, zorlu tırmanışa Kazbek köyündeki Kilise Kampı’ndan başladı. Burada yaptıkları bir günlük kampın ardından yaklaşık 6 saatlik çok zorlu tırmanışla 3 bin 700 metre yüksekliğindeki Meteo Kampı’na ulaşan gazeteciler, bir gün sonra da zorlu zirve tırmanışına başladı. Kazbek Dağı zirvesine yaklaşık 9 saatlik tırmanışın ardından ulaşan gazeteciler, Ağustos ayında kışı yaşadı. 

Gazeteciler, Kazbek tırmanışını 4’üncü günün sonunda başarıyla tamamlamış oldu.

gazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(1).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(2).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(3).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(4).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(5).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(6).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(7).jpggazeteciler-5-bin-40-metrelik-kazbek’in-zirvesinde-(8).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler