'Gazeteciler Demokrasimizin Vazgeçilmez Unsurlarıdır'

'Gazeteciler Demokrasimizin Vazgeçilmez Unsurlarıdır'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Arslan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

Gazetecilik; halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına, ülkemizin barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlayan en önemli meslek gruplarından biridir.

Meslek etiğine tam bir bağlılıkla, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve dili olan tüm basın mensuplarının, demokrasimizin güçlenmesinde önemli bir rol aldıkları da göz ardı edilemez bir gerçektir

Ülkemizin bütünlüğüne kastedilen 15 Temmuz darbe girişiminde de görüldü ki; gazetecilerimizin ülkemizin barış, huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik yayınlarının da katkısıyla milletimiz ülkesinin birlik ve bütünlüğünü canı pahasına korumak için sokaklara dökülmüş, kararlılıkla mücadele etmiştir.

Evrensel hukuki ve insani değerleri koruyarak, mesleklerini en iyi şekilde icra eden basın çalışanlarımız olduğu sürece de Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.

Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza başarılar diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler