Gazeteciler, demokratik ve şeffaf bir toplum için önemlidir

Gazeteciler, demokratik ve şeffaf bir toplum için önemlidir

AK Parti Kars millettekileri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü dolayısıyla, Kars’ta görev yapan gazetecileri kutlayan bir mesaj yayınladılar.

Tacettin DURMUŞ

Arslan ve Kılıç mesajlarında; gazetecilik mesleğinin meşakkatli, ancak çok saygın ve çok önemli bir meslek olduğunu hatırlatarak, tüm emektar gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutladılar.

Gazetecilerin demokratik ve şeffaf bir toplum için önemli bir yere sahip olduklarını da dile getiren Kars milletvekilleri Arslan ve Kılıç yayınladıkları mesajlarında, “Toplum için çok kıymetli olan gazetecilik mesleğinin kıymetli mensupları her zaman hatırlanmayı, takdir edilmeyi ve desteklenmeyi hak etmektedirler. Gazetecilik mesleğinin kıymeti, meslek ahlakını gözeten, doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla tezahür etmektedir. Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi açısından gazeteciler önemli bir sorumluluk taşımaktadırlar. İtimat edilir kaynaklardan habere ulaşmak topluma güven telkin etmektedir. Gazeteciler, toplumun talep ve duyarlılıklarını dile getirmekle ve yerinde ve zamanında bilgi akışını sağlamakla, demokratik yaşamın güçlenmesine önemli ölçüde hizmet etmektedirler.

Bu düşüncelerle, zorlu pandemi şartlarında görevlerini yerine getirmek için fedakârca çalışan ve haber alma hakkı için önemli bir aracı unsur olan değerli gazetecilerimizin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tekrar kutluyor, sağlık ve mutluluk dileklerimizle meslek yaşantılarında başarılar diliyoruz.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler