Gazeteciler veda ziyaretinde Emniyet müdürünü duygulandırdı

Gazeteciler veda ziyaretinde Emniyet müdürünü duygulandırdı

Kars'ta görev yapan gazetecilerin veda ziyareti, Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile merkeze alınan Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'i duygulandırdı.

 

Kars’ta görev yapan gazeteciler, Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Kars’taki görevinden merkeze ataması yapılan Cengiz Zeybek’i makamında ziyaret ederek vedalaştılar.
 
Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i; Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Cemiyet Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Anadolu Basın birliği Kars Şubesi 2. Başkanı, Önder Gazetesi ve Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ercüment Daşdelen, Kafkas Haber Ajansı Kurucusu TRT Kars Temsilcisi Bedir Altunok, Serhat TV Genel Yayın Yönetmeni Özgür Tuğrul, Önder Gazetesi Sahibi Cem Daşdelen, Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erbil Hüryurt, Ölçek Gazetesi ve Habertürk temsilcisi Tacettin Durmuş, Çağdaş Kars Haber Gazetesi adına Serhat Eryolcu ziyaret ettiler.
 
Zeybek, Kars’a hizmet etmenin, Kars’ta yaşamanın, Karslı vatandaşlarla bütünleşmenin derin hazzını yaşadığını söyledi. Kars’ta güzel anıları ve dostlukları olduğunu belirten Zeybek, “Kars Türkiye’nin diğer illerinden farklı olarak yabancıyı kucaklayan, kucak açan, yardımcı olan, kendinden biri sayan nadir illerimizden biridir. Biz burada çok sıcak dostluklar bulduk. Çok mutlu olarak ayrılıyorum. En azından başarısız olarak addetmeden kendimi öyle ayrılıyorum. Bir Karslı hemşeriniz daha oldu. Her zaman Ankara’da inşallah hepinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
İnsanın alıştığı yerden, dostlarından, sevdiği insanlardan ayrılmasının zor olduğunu ifade eden Zeybek, şöyle konuştu:
“Belki Kars’a atananlar ilk etapta gelmek için hayıflanıyordur. Ancak giderken ben gerçekten onur duyarak, mutluluk duyarak, bu kadar dostluk denizinde ayrılırken çok mutlu ayrılıyorum. Karslılara çok teşekkür ediyorum. Ben Kars’ı çok seviyorum ve Karslıların gerçek bir hemşerisi olduğumu düşünüyorum. Her zaman da kapım Karslılara sonuna kadar açıktır.”
 
Önder Gazetesi Sahibi Cem Daşdelen:
“Gidiyor olmanız bizleri çok üzdü. Gönül bu ilden başka bir ile gitmenizi arzu ederdi ama takdir Allah’ındır. Üst makamlardan ne emir gelmişse bayrağın dalgalandığı her yerde görev yapmaya hazır olduğunuzu biliyoruz. Sizin gibi babacan bir müdürle tanışmak, ilimizde görmek bizleri onurlandırmıştır. Söylenecek fazla bir şey yok gidiyor olmanız bizleri çok üzdü.”
 
Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım:
“Sayın müdürümüzün Kars’tan tahininin çıkması bizleri derinden üzmüştür. Sebebine gelince müdürümüz Kars’ta bulunduğu süre içerisinde huzur ortamını her zaman yaratmıştır. Polis ve vatandaş ilişkileri bir kardeş ve bir dost ilişkileri çerçevesinde sürdürülmüştür. Her zaman vatandaşlarımıza ışık olmuştur, halktan birisi gibi herkesi bağrına basmıştır. Elbette ki böyle bir insanının Kars’tan gidişi bizleri üzmüştür. Söylenecek çok söz var ama söylenmesi gereken şey müdürümüzü unutmayacağımızın bilinmesidir.”
 
Hüryurt Gazetesi Sahibi Erbil Hüryurt:
“Müdürümüz göreve geldiği ilk günden bu güne kadar kendileriyle çok iyi ilişkilerimiz oldu. Kendileri Kars’ta polis vatandaş ilişkilerine çok ciddi derecede önem gösterdiler ve bu alanda da son derece başarılı oldular. Cengiz Zeybek Kars’ta huzurun teminatı olmuştur. Yeni görevinde de başarılar diliyoruz.”
 
Serhat TV Genel Yayın Yönetmeni Özgür Tuğrul:
“Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz.”
 
Habertürk ve Yerel Ölçek Gazetesi Temsilcisi Tacettin Durmuş:
“Ben biraz devletin işleyişini eleştireceğim. Müdürlerimiz, Valilerimiz Kars’a geliyorlar ve Kars doğunun en ücra köşesinde terk edilmiş bir şehir durumundadır. Buna rağmen müdürlerimiz, valilerimiz buraya gelip kısa bir süre kalıyorlar. Tam şehrin teşkilatını, sorunlarını, düzenini tam yerleştirmişken tahini çıkarak gidiyor ve bir şeyler eksik kalıyor. Kars zaten Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden bir tanesidir. Bana göre bitirilmemiş işler Kars’ın zararınadır, Kars’ın bir sorunudur. Sayın müdürümüz sokakta herkesle kol kola gezen bir insandı, sokaklar da da şuan aynı şeyler konuşuluyor.”
 
Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi 2. Başkanı Anadolu Ajansı (AA) Kars Temsilcisi Ercüment Daşdelen:
“Müdürümüze yolun açık olsun dileklerimi diliyorum. Kars’ın huzur ve güvenliğinde çok büyük emekleri olmuştur. Kendisine çok alışmıştık, bundan sonraki hayatında başarılarının devamını diliyoruz.”
 
Çağdaş Kars Haber Gazetesi adına Serhat Eryolcu:
“Hepimiz sayın müdürümüzün Kars’tan ayrılmasına üzülüyoruz ve kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.”
 
TRT Kars Temsilcisi Kafkas Haber Ajansı (KHA) Sahibi Bedir Altunok:
“Şu anda bir gazeteci olarak emniyet müdürünün kamerası karşısında duygularımızı dile getiriyoruz bu da bizim için bir şereftir. Biz sizden çok memnunuz, Karslılar da sizden çok memnunlardı. Umarız gideceğiniz yerde de huzurlu ve mutlu bir yaşam sürersiniz. Hayatınızda ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”
 
Gazetecilerin görüşlerini kameraya çeken Bedir Altunok’un duygu ve düşünceleri için de Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek devreye girdi. Zeybek, Altunok’tan kamerasını alarak kameramanlık yaptı.
 
Sıcak ve sevecen tavırlarıyla dikkat çeken, kurduğu diyalog ve samimiyetiyle herkesin gönlünde taht kuran Zeybek’in, gazeteciler içinde en samimi olduğu Cem Daşdelen’le olan diyalogu da ziyarete damgasını vurdu.
 
Ziyaretin sonunda Cemiyet Başkanı Yücel Sezer, Önder Gazetesi Sahibi Cem Daşdelen Zeybek’e birer plaket, Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi 2. Başkanı Ercüment Daşdelen de Kars’taki görev süresince oluşturduğu haber ve resim CD’si verdi.
 
Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, “Sayın Cengiz Zeybek Kars İl Emniyet Müdürü. Kars’ta iki yıl dört ay görev yaptınız. Bu süre içerisinde valilik, tugay komutanlığı, adliye, Kafkas Üniversitesi, sivil toplum örgütleri, polis teşkilatı mensupları ve yöre halkıyla çok iyi münasebetler kurdunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, Atatürk’ün devrim ve ilkelerini el üstünde tuttunuz. Kars’ın huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışmalarınızda resmi törenler dışında resmi törenler dışında hep sivil kıyafetlerle göründünüz. Halktan biri gibi görünmeyi büyük bir onur saydınız. Dürüst, samimi, çalışkan ve mütevazi kişiliğinizle yöre insanına hem örnek oldunuz, hem de takdir topladınız. Yerel medya mensuplarıyla sıcak dostluklar oluşturunca onlardan sevgi ve saygı gördünüz. Toplumsal olaylarda birimlerinizi yalnız bırakmadınız, onlarla birlikte sorunları çözmeye çalıştınız. Olay yerlerinde bizzat bulundunuz. Kars’ı huzurlu bir il yapmanın mutluluğunu halkımızla paylaştınız. Kars İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’e Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak yönetim kurulu adına bu plaketi vermekten büyük onur duyuyorum. Saygılarımla.”
 
Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de, “Bana takdim edilen bu plaketi almaktan çok büyük onur duyuyorum, gerçekten benim için büyük anlam taşıyor. Bu her zaman yaşadığım yerin, oturduğum yerin baş köşesinde olacaktır. Emin olun ve geldiğinizde inşallah göreceksiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”
 
Zeybek, Gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek hepsine ayrı ayrı teşekkür etti ve helallik istedi.
(BA-BA-S) KARS (KHA)
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler