Gazetecilerden ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne tam not

Gazetecilerden ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne tam not

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) İstanbul Şubesi üyelerinden oluşan 44 kişilik ekip, 25 Haziran 2014 Çarşamba günü Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi'ni ziyaret etmişti.

Gazetecilerden ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne tam not

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) İstanbul Şubesi üyelerinden oluşan 44 kişilik ekip, 25 Haziran 2014 Çarşamba günü Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi’ni ziyaret etmişti.

TYSD İstanbul Şubesi Başkanı Yıldız Laçinel ve beraberindeki üyelerden oluşan ekibi, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, ARÜGEM Başkanı ve ARÜ Genel Sekreter Yardımcısı Canan Korkmaz ile ARÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Havva Vanlı karşıladı. Ziyaret programı kapsamında ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nde bulunan fakülte binaları, yurt binaları ile Ardahan Kongre Merkezi Müzesi gezildi. TYSD üyelerinin ilk durağı, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne TYSD’nin katkıları ile Hayırsever Vasfiye Eriş tarafından yaptırılan ‘Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Vasfiye Eriş Kız Bloğu’ oldu. Yurt binasını gezen üyeler çeşitli incelemelerde bulunarak, yetkililerden detaylı bilgiler aldı. Yurt binasının ardından ekip ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’ni gezdi. Gezi süresince üyelere Prof. Dr. Söylemez, Korkmaz ile Vanlı tarafından üniversite ve yerleşke hakkında çeşitli bilgiler verildi. Gezinin tamamlanmasının ardından üyeler ARÜ tarafından organize edilen yemek ve müzik dinletisi programına katıldı. ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi teras katında gerçekleştirilen programda üyelere yöresel yemekler ikram edildi. Program kapsamında Mevlana Değişim Programı ile ARÜ’de eğitim görmekte olan uluslar arası öğrenci Aynura Osmanova kopuz eşliğinde Kırgızca eserler seslendirdi. Osmanova’nın ardından Çıldırlı Aşık Faruk Erdoğan bağlaması ile katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Programda konuşan Korkmaz kız yurdunun yapımında desteği bulunanlara teşekkür ederek, konuşmasına şöyle devam etti; “ sizden güç alarak, iki katlı olan yurdu ARÜGEM olarak bir katta biz yaptırarak üç kata çıkarttık. Şu an 140 öğrencimiz bu yurtta kalmaktadır.” dedi. Üniversite öğrencileri için Ardahan’daki en önemli sorunun barınma olduğuna dikkat çeken Korkmaz sözlerine şöyle devam etti; “Ailelerin yurt olmadığı için çocuklarını geri götürmek istedikleri bir dönemde, bu yurt kız çocuklarının Ardahan’da üniversite okuyabilme fırsatını sağlamıştır.” dedi.TYSD Başkanı Laçinel; ‘ARÜ’ye Destek Olmaya Devam Edeceğiz’Programda konuşan TYSD Başkanı Yıldız Laçinel ARÜ’nün yaptığı çalışmalardan duydukları mutluluğu dile getirdi. Laçinel sözlerine şöyle devam etti; “Gezi düzenledik geldik. Çünkü buradaki herkes yaptığı bağışların amacı doğrultusunda kullanıldığını görmek istedi ve şuan herkes çok mutlu. Hem de gördük ki bizim yaptıklarımızın üzerine eklemeler yapılmış. Bu bizi çok mutlu etti. ARÜ’ye her zaman destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.Programın ardından üyeler Ardahan Kongre Merkezi Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ziyarete sırasında üyelere ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük tarafından müze hakkında detaylı bilgiler verildi. Müze gezisinin tamamlanmasının ardandan ziyaret programı sonlandırıldı.

Ardahan Üniversitesi’nin “Türkiye’nin en güzel kampüsü olmaya aday” olacak nitelikte Ardahan’da Çamlıçatak Mevkii’nde inşa ettiği Yenisey Yerleşkesi giderek güzelleşiyor. Bu çerçevede Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, yerleşkedeki son gelişmeler ve çalışmalarla ilgili Ardahan ve Kars’ta faaliyet gösteren basın mensuplarına önemli bilgiler verdi. 

19 Kasım 2014 Çarşamba günü sabah saatlerinde düzenlenen geziye Ardahan’dan İstiklal-Hudut Gazetesi Temsilcisi Sürmeli Kılıç, Çıldır Manşet Gazetesi Temsilcisi Mahmut Ahmet Vural ve Reşat Vural, Ardahan Gündem Gazetesi Temsilcisi Yunuz Akçay, Alsancak Gazetesi Temsilcisi Mehmet Alkan; Kars’tan Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Kafkas Haber Ajansı Temsilcisi Mehmet Duman, Anadolu Ajansı Temsilcisi Çağlar Sefertaş, Kars Siyaset Gazetesi Temsilcisi Akif Can, Hürdoğu Gazetesi Temsilcisi Bahadır Yurdagül, Önder Gazetesi Temsilcisi Cem Daşdelen, Ölçek Gazetesi Temsilcisi Tacettin Durmuş, İhlas Haber Ajansı Temsilcisi Işık Çapanoğlu ve Ölçek Gazetesi Temsilcisi Salih Şahin katıldı.

Bu yıl hizmete giren ve konforlu yapısıyla dikkat çeken Yenisey Konukevi’nden itibaren başlayan gezide, fakülteler, birimler, araştırma merkezleri ve sosyal/sportif/kültürel mekânlarla ilgili Rektör Prof. Dr. Korkmaz gazetecilere ayrıntılı bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin fiziki olanakları ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en güzel üniversitesi olmaya aday olduğunu söylerken, mimari ve mühendislik bakımından da ilklere sahip olduğunu dile getirdi. Yerleşkenin üç tarafı ormanla çevrili, su kaynakları bol olan, sağlam zeminli bir yerde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, yerleşkenin devletin kaynaklarının en iyi şekilde nasıl değerlendirilebileceğinin en güzel örneği olduğunu ifade etti.

“GENÇLERİMİZ EN GÜZEL ŞEYLERİ HAK EDİYOR.”

Ardahan Üniversitesi’ni “Ülkemizin bu son noktasında karanlığa karşı yakılmış bir ışıktır.” şeklinde niteleyen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Ardahan Üniversitesi, yeni yerleşkesinde eğitim ve öğretimini sürdürüyor. Çok büyük mücadeleler sonucu böyle bir yeri seçtik. Ne iyi ki stratejik bir hata yapıp da yerleşkemizi üniversiteye gösterilen bataklığa kurmadık. Ardahan Üniversitesi yerleşkesi bugün, söylendiği gibi Türkiye’nin en güzel kampüs alanlarından birisidir. İşleyişiyle, yapısıyla, zeminin sağlamlığıyla, binaların içerisinin ergonomik kullanımıyla, aydınlığıyla, ufkuyla Türkiye’nin örnek kampüslerinden birisidir. Bizim gençlerimiz bütün güzellikleri hak ediyor. Bizim insanımız en güzel şeyleri hak ediyor. Bizim vazifemiz de onlara en güzel hizmetleri sunmak, onların daha iyi yetişmesini sağlamak.” şeklinde konuştu.

GAZETECİLERDEN YENİSEY YERLEŞKESİ’NE TAM NOT

Geziye Ardahan ve Kars’tan katılan gazeteciler, Ardahan Üniversitesi’nin giderek büyüyen ve gelişen bir üniversite olmasının hem bölge hem de ülke açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, bundan dolayı Rektör Prof. Dr. Korkmaz başta olmak üzere Ardahan Üniversitesi yönetimini tebrik ettiklerini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz ise Ardahan Üniversitesi adına tüm basın mensuplarına katkı, destek ve emekleri nedeniyle teşekkür etti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler