Gazeteciye POLİS Engeli!

Gazeteciye POLİS Engeli!

Kars’ın Kağızman ilçesine şüpheli bir araca yapılan operasyonu görüntülemeye çalışan İHA muhabiri, polis tarafından engellenmek istendi.

Dün gece teravih namazından hemen sonra ilçe merkezinde özel harekat polisleri şüpheli gördükleri bir aracı durdurdular. Olay yerinde görüntü almaya çalışan İHA muhabiri Serkan Çağlar’ı engelleyen ve tartaklayan polis, kameraya el koydu.

Kağızman ilçe merkezi İstiklal Meydanı’nda özel harekat polis ekipleri, süratli araba kullandığı iddiasıyla pikap cinsi bir aracı durdurarak araçta arama yaptı. Operasyon anını çeken İHA muhabiri polisin sert tepkisiyle karşılaştı. Gazetecinin kamerasına el koyan özel harekat polisleri 'burada çekim yapamazsın yasak' diyerek gazeteciyi tartakladılar. Basın kartını göstererek, 'ben gazeteciyim' diyen İHA muhabirinin görüntü alması engellendi, etrafta bulunan vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine özel harekat polisi muhabirin kamerasını geri verdi.
Engellemeye maruz kalan İHA muhabiri ile görüşen Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, bu tür davranışların hiçbir kamu personeline yakışmadığını ve yanlış olduğunu belirtti. Kaymakam Üçgül, ilçe emniyet müdürü ile görüşerek gerekli işlemlerin başlamasını istedi. 

gazeteciye-polis-engeli!-(1).jpggazeteciye-polis-engeli!-(2).jpggazeteciye-polis-engeli!-(3).jpggazeteciye-polis-engeli!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler