Gazi Mahallesi'nde polise silahlı saldırı: 1 polis şehit

Gazi Mahallesi'nde polise silahlı saldırı: 1 polis şehit

Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi'nde gözaltı işlemleri için bir binaya girerken silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri şehit oldu.

Çatışmanın ardından yaşanan arbedede başından yaralanan bir gösterici de hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgiye göre olay, Gazi Mahallesi 1411 Sokak'ta meydana geldi. Burada yapılan korsan gösterilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, bir binaya giren göstericileri gözaltına almak için harekete geçti. Bu sırada kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler, polise silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucu polis memuru Muhammet Fatih Sivri ağır yaralandı. Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılan Sivri, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Saldırının ardından kayıplara karışan saldırganların yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor. 

GAZİ MAHALLESİ HAVADAN VE KARADAN ABLUKA ALTINA ALINDI

Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi'nde 1 polis memurunun şehit edilmesiyle sonuçlanan olayların ardından Özel Harekat Tim'leriyle birlikte mahalleye giren çevik kuvvet ekipleri, göstericilere müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından çok sayıda gösterici gözaltına alınırken, yola kurulan barikatlar tek tek kaldırıldı.
Gazi Mahallesi'nde iki gündür aralıksız süren eylemler kanlı sona erdi. Çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit düştü, bazı göstericiler de hafif şekilde yaralandı. Bağcılar’da DHKP-C’li bir kadının çıkan çatışmada ölü ele geçirilmesiyle başlayan eylemler sürerken acı haber akşam saatlerinde geldi. Bir binada gözaltı yapmak isteyen polis memuru Muhammet Fatih Sivri, çıkan çatışmada ağır yaralandı. Sivri, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

ÇATIŞMANIN ARDINDAN MAHALLE ABLUKA ALTINA ALINDI
Yaşanan çatışmanın ardından harekete geçen çevik kuvvet ekipleri, Özel Harekat ve sivil ekiplerin de desteğiyle bölgeyi havadan ve karadan adeta abluka altına aldı. Gazi Cemevi ile ara sokaklara TOMA ve zırhlı araçlarla giren polis, göstericileri biber gazı ve plastik mermiyle etkisiz hale getirdi. Müdahalenin hemen ardından çok sayıda gösterici de gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri sırasında da zaman zaman arbede yaşandı.

YOLA KURULAN BARİKATLARI POLİS KALDIRDI
Öte yandan, yapılan müdahalenin ardından ana cadde ve sokaklara kurulan barikatlar polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Bölgede asayiş kısmen sağlanırken, çok sayıda takviye ekibi de tedbir amacıyla bölgeye kaydırıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler