Gaziler Günü Kars'ta Kutlandı

Gaziler Günü Kars'ta Kutlandı

Kars’ta, Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, 14 Mkz. Piy. Tug. Kom Vekili Tank Albay Ali Fuat Arıkan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından da saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan istiklal Marşı okundu.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, daire müdürleri, öğrenci ve vatandaşların katıldığı törende Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Asena Aykut Alp ‘Gazi’ adlı şiirini okundu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın gönderdiği mesajın okunmasından sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztük, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öztürk konuşmasında, Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrasında şehitlik ve gazilik unvanının olduğuna dikakt çekti. Her Türk'ün de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaştığı söyleyen Öztürk: "Çünkü Milli Asaletimizde olan bu duyguların Türk Ulusu için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Bilindiği gibi Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından Başkomutan ve büyük gazi olan Mustafa Kemal ATATÜRK’E TBMM tarafından mareşallik ve gazilik unvanı verilmiştir. Bu günün anısına 27.06.2002 tarihli ve 4768 sayılı kanunla 19 Eylül gününün “Gazilik Günü” ilan edilmesine karar verilmiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin Gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesidir. Ülkemiz toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeni ile tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk Milleti canından aziz olma pahasına korumasını bilmiştir. Çünkü milli egemenlik öyle bir nurdur ki onun karşısında zincirler erir taç ve tahtlar batar mahvolur!

Dün Çanakkale’ de, Dumlupınar’ da, Sarıkamış’ ta, Kore’ de, Kıbrıs’ ta 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanın müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve Gazi olarak dönen Kahraman evlatlarımız, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütlerine karşı ülkemizin güney doğu bölgesinde “Vatan için aksın kanım” mücadele Bu mücadelede yüzlerce evladımız Şehit olurken binlercesi de Gazilik mertebesine ulaşmaktadır. Herkes bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanın mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar. Halkımızın birlik ve beraberliği ile Büyük Atatürk’ ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun gösterdiği hedeflerde ilerleyerek Dünyanın Güçlü bir ülkesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Vatan savunması söz konusu olduğunda vatanın her ferdi askerdir ve “Şehit nurlanmış Gazi onurlanmış askerdir.”

Gazi Mustafa Kemal Diyor ki:

“Milli bağımsızlığımızı, Vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran Gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Gazilere sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın ifadesidir.”
Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalana; Miller ve Cumhuriyet düşmanı hain darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. 
Bütün bunlara karşın Türk Milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk Milleti azmi, iradesi ve kudretiyle bu hainlere diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Gazilik Türk vatanseverliliğinin, Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan Kahramanın adıdır."dedi.

Törenin ardından Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, 14 Mkz. Piy. Tug. Kom Vekili Tank Albay Ali Fuat Arıkan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, törene katılan öğrenci ve öğretmenler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında öğrencilerin hilal oluşturması ise dikkat çekti. AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de törene katılan öğrencileri tek tek kutladı.

gaziler-gunu-karsta-kutlandi-(1).jpggaziler-gunu-karsta-kutlandi-(2).jpggaziler-gunu-karsta-kutlandi-(3).jpggaziler-gunu-karsta-kutlandi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler