Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Kutlandı

Yurt genelinde her yıl 19 Eylül'de düzenlenen Gaziler Günü Kars'ın Arpaçay ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Gaziler Günü Kutlandı

Yurt genelinde her yıl 19 Eylül’de düzenlenen Gaziler Günü Kars’ın Arpaçay ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Arpaçay’da meydanda saygı duruşunda bulunulması ve çelenk konulması ile başlayan programa ilçe protokolünün yanı sıra ilçemizde yaşayan Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Program için ilçe merkezine gelen Gaziler, İlçe Jandarma Komutanlığında misafir edilirken, meydandaki törenin ardından Gaziler için bu güne özel hazırlanan Gaziler Günü Programına geçildi.

Kaymakam Faruk Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emrah Çelik, Belediye Başkanı Erçetin Altay, hakim-savcılar ve encümen üyelerinin katıldığı program ilçe Jandarma Komutanlığında devam etti.

Burada Gazilerle bir araya gelen Kaymakam Erdem ve protokolün Gazilerle yaşadığı sıcak ve samimi sohbetler zaman zaman hüzünlenilmesine neden oldu. Burada kısa bir konuşma yapan Kaymakam Faruk Erdem; milletimizin birliği ve bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü için canlarını ortaya koyarak gazilik unvanına erişmiş kahramanlarımızın Gaziler Gününü kutlarken, ebediyete intikal eden gazilerimiz ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Bugünün savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerimizin şeref günü olduğunu ve şu an burada kendileri ile birlikte olmaktan dolayı kendisinin de son derece gururlu olduğunu belirtti.

Programın, toplu olarak yenilen yemek ve gazilerimize hediyelerinin sunulmasının ardından kendileri için tahsis edilen araçlarla evlerine bırakılması ile sonlandırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler