Gazilerin Demokrasi Nöbeti

Gazilerin Demokrasi Nöbeti

Ardahan’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren gaziler, demokrasi nöbetine katıldı.

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminden sonra, darbecilere tepkiler çığ gibi büyürken, Ardahan Belediyesi önündeki demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetine katılan Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Küçük yaptıkları açıklamayla darbecilere tepki gösterdi.

86 yaşındaki Kore Gazisi İmdat Gündüzhev, Darbecilere ’ne istiyorsunuz?’ diye sorarak, "Her türlü imkandan yararlanacaksın, Ankara’da yaşayacaksın ve böyle şey mi olur, şerefsiz" dedi.

Demokrasi nöbetinde konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Vatanın bölünmemesi için, milletin geleceği için, devletin bekası için mücadele etmiş, hayatını ortaya koymuş gazilerimiz aramızda. Gazilerimiz fevkalade üzgünler. Bu kadar mübarek kavramlar için, mübarek semboller için, devletimizin ve çocuklarımızın geleceği için çırpınmış, titremiş bu amcalarımız bu darbeyi anlayamıyorlar. Bu silahlar millete niye döndürüldü diye üzgünler. İşin başından beri 50 yıla yakın hırsızlıkla başlamış, soru çalmış, din çalmış, namaz çalmış, iman çalmış ve en sonunda da vatanımızı çalmaya kalkmış, millete karşı milletin vergileriyle yaptığı, besleyip büyüttüğü, kurumsallaştırdığı Türk Silahlı Kuvvetleri milletin tankını, topunu, tüfeğini çalmış ve halkımızı şehit etmeye kalkışmıştır. Bunların beyni çalınmış ve bu darbeye teşebbüs eden kadrolar köleleştirilmiştir." dedi.

Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir, "Bu ülke ve bayrak için yaşarken bedeninden bir parça toprağa vermiş gaziler, evlatlarını toprağa vermiş şehit aileleri olarak gerekirse canımızı vermeye hazırız. Bundan sonra herkese düşen görev, bu iradeyi güçlendirmek, demokrasiye birlik, beraberlik ve iç barışımıza sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler