Gazze için bayraklar yarıda!

Gazze için bayraklar yarıda!

Türkiye tarihi bir karara imza atarak 3 günlük yas ilan etti. Bakanlar Kurulu bir araya gelerek Filistin'de yaşanan zulüm ve katliam nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edilmesine karar kıldı.

Gazze için bayraklar yarıda!

Türkiye tarihi bir karara imza atarak 3 günlük yas ilan etti. Bakanlar Kurulu bir araya gelerek Filistin’de yaşanan zulüm ve katliam nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edilmesine karar kıldı.

Bakanlık Kurul’u Milli Yas kararına hükmetti. Günlerdir Gazze’de masum sivil insanların ve küçücük çocukların katledilmesine tepki olarak Milli Yas ilan edildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Gazze’de yaşananların da yer aldığını vurgulayan Arınç, "Milletçe büyük bir üzüntü içindeyiz Gazze’de büyük bir trajedi yaşanıyor ve maalesef İsrail’in Gazze’ye yönelik yürüttüğü ve son olarak da kara harekatıyla birlikte genişlettiği saldırılar gündemimizdedir. Bunları şiddetle kınadığımızı, lanetlediğimizi ifade etmiştik" diye konuştu.

Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler’in sayısının 500’ü aştığını bildirildi. Yaşanan bu olayda Gazze de Binlerce yaralı var. Son olarak da Gazze’nin Şucaiyye Mahallesi’nde düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 60’tan fazla masum insan hayatını kaybetti. Bugün Kent genelinde yaşanan Yas’ı Karslılar, kurum ve kuruluşların bina önlerinde bulunan bayrakları yarıya kadar indirmeleriyle göstermiş oldular.

Kars’ta da bayraklar yarıya indirildi. Vatandaşlar bu uygulamayı desteklediklerini ve her zaman ezilen mazlum halkların yanlarında olacaklarını ifade ettiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler