Geçen Yıl KAÜ, Bu Yıl ODÜ Yapıyor!

Geçen Yıl KAÜ, Bu Yıl ODÜ Yapıyor!

2015 yılında Kars Kafkas Üniversitesinde düzenlenen Üniversitelerarası Boks müsabakası ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Halkoyunları Müsabakaları bu yıl Ordu Üniversitesi'nde yapılacak.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun iki büyük organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Federasyonun Halk Oyunları Teknik Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin konusunu Türkiye Üniversitelerarası Boks ve Halkoyunları müsabakalarının organizasyonu oluşturdu. 2015 yılında Kars Kafkas Üniversitesinde düzenlenen Üniversitelerarası Boks müsabakası ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Halkoyunları Müsabakaları bu yıl Ordu Üniversitesi'nde yapılacak. Şu ana kadar 57 üniversitenin başvuru yaptığı boks müsabakalarına 250 den fazla öğrencinin katılacağı, halkoyunları müsabalakarında ise 30'dan fazla üniversitenin katılımıyla 700 öğrenciye ulaşılacağı tahmin ediliyor.

ÇELEBİ: "BİZİM İÇİN HEYECAN VERİCİ OLACAK"

Yeşilin ve mavinin buluştuğu bir kampüs içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Türkiye Üniversite Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, "Federasyon olarak 57 branşta faaliyet gösteriyoruz. Bu yıl 10. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan ODÜ'de iki büyük organizasyonumuz gerçekleşecek. Bu organizasyonun ev sahipliği için talip olan birçok üniversitenin arasından müsabakalarımızı bu kadar istekli ve keyifli bir kadronun olduğu Ordu Üniversitesi'nde gerçekleştirmek bizim içinde heyecan verici olacaktır" dedi.

YARILGAÇ: "ORDU'NUN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Üniversiteli gençlerin dostluk, kardeşlik ve birlikte güzel paylaşımlar edinebileceği bu tür organizasyonlara özellikle Türkiye'nin yaşadığı bu zor günlerde ihtiyacının olduğunun altını çizen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç, "Bu yıl üniversitemizde yapılacak olan Üniversitelerarası Boks ve Halk Oyunları müsabakalarına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Gençlerimizin bilhassa üniversite öğrencilerinin bu organizasyonlar farklı illeri görerek en başta ülkelerini tanıma, sporcu kimliğini ve spor ahlakını kazanabilme ve yarışma disiplini elde etme açısından oldukça önemlidir. Hem üniversitemizin hem de Ordu'nun tanıtılması bakımından güzel bir fırsat olan kültürel ve sportif müsabakalara tüm Ordu halkımızı şimdiden davet ediyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi'ye ve Teknik Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek'e bu güzel ve anlamlı ziyaret için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenlenecek olan Türkiye Üniversiteler arası Boks Şampiyonası, 1-5 Mart 2016 tarihleri arasında, Türkiye Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası ise 31 Mart - 4 Nisan 2016 tarihleri arasında ODÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. iha

Önceki ve Sonraki Haberler