Geleneksel Kete Gecesi

Geleneksel Kete Gecesi

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu ile birlikte çalışmalarını sürdüren Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği’nin her yıl düzenlediği “Geleneksel Kete Gecesi” bu yıl da yapıldı.

Geceye Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti 24. Dönem Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Müdürü Faik Ece, KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Federasyon Genel Başkan Vekili Yener Acay, dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Salih Kara, Cabbar Alankuş, Dr. İmbat Muğlu, Seyfettin Düzçay, İsmail Deniz, Atilla Beşkaya, Murat Yıldız, Zekeriya Deniz, Selami Sağlık, Münür Aydın, Nuri Deniz, Rahime Aşgar, Taner Kızıltaş, İbrahim Danyıldız, STK başkan ve temsilcileri, bürokratlar, iş adamları ve Sarıkamışlılar katıldı.

Gecenin sunuculuğunu üstlenen KAI Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Kazım Akbulak, açılış konuşmasını yapmak üzere dernek başkanı Çetin Özba’yı sahneye davet etti. Başkan konuşmasında, dernek olarak her yıl kete gecesi düzenleyerek gelenekselleştirdiklerini belirterek, “Faaliyetlerimizde desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız Erdoğan Yıldırım’a, bu gecede bizleri yalnız bırakmayan değerli protokole, dernek başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyor, güzel bir gece geçirmenizi diliyorum” dedi.

Konuklar Akın Özba’nın Sarıkamış’ı anlatan slayt gösterimi ve sunumunu izledikten sonra konuşmalarını yapmak üzere Federasyon Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım kürsüye davet edildi. Genel Başkan, geleneksel hale gelen kete gecesini bu akşam tekrar yaşayacakları için geceyi düzenleyen Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Özba’ya, yönetimine ve emeği geçen herkese federasyon ve şahsı adına teşekkür ettiğini ifade ederek konuşmasına başladı ve “ Sarıkamış deyince hüzün var, turizm var, güzellik var bu yüzden Sarıkamış bizim güzide bir ilçemiz. Sarıkamış son yıllarda şehitleriyle, turizmiyle büyük ses getiriyor. En kısa sürede Sarıkamış’ın layık olduğu değere ulaşacağına inanıyorum.” dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise konuşmasında “Sizlere Sarıkamış’tan hemşehrilerinizin selamını getirdim” diyerek başladı. Sarıkamış’ın tarihi, turistik, doğal güzellikleriyle önemli bir yer olduğuna değinen Toksoy; “ Böylesine önemli bir yerin belediye başkanlığını yapmaktan, bugün de ayrıca aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

AK Parti 24. Dönem Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, bir toprağı vatan haline getirmek için verebilinecek ne varsa zamanı geldiğinde vermek gerektiğini belirterek, bunun en güzel örneğini de 90.000 şehit veren Sarıkamış’ta gördüklerini ifade etti.

Konuşmalarını yapmak üzere son olarak sahneye davet edilen Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, UDH Bakanımızın selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Beyribey, Dünyada kayak merkezleri içinde doğal güzelliği bakımından ilk sırada olan Sarıkamış Kayak Merkezinin yapılan yatırımlarla ve projelerle daha geniş kitlelere ve kayak severlere ulaşacağını, bunun için çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı THM sanatçıları Sakine Fidan Kurbani, Hamit Alp ve Kültür Bakanlığı koro şefi Hasan Öztürk türküleriyle konuklara renkli dakikalar yaşattı. Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey’in Sarıkamış Şehitleri için kendi yazdığı şiirleri okuması ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın THM sanatçısı Hamit Alp ile yaptığı düet gecenin ayrı bir hava kattı.

Gece plaket töreni ve geleneksel kete kesme töreniyle sona erdi.

geleneksel-kete-gecesi-(1).jpggeleneksel-kete-gecesi-(2).jpggeleneksel-kete-gecesi-(3).jpggeleneksel-kete-gecesi-(9).jpggeleneksel-kete-gecesi-(4).jpggeleneksel-kete-gecesi-(5).jpggeleneksel-kete-gecesi-(6).jpggeleneksel-kete-gecesi-(7).jpggeleneksel-kete-gecesi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler