Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım2

Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım2

“Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 2'' projesi olarak devam edecek.

Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım2

Kars Arpaçay Kaymakamlığı’nın himayesinde İlçe Emniyet Amirliğince Polis Teşkilatının tanıtılması amacıyla 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda uygulanan “Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 1’’ projesi bu yıl da “Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 2’’ projesi olarak devam edecek.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje kapsamında ilçede çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirler hayata geçirilerek kendilerine sosyal ve eğitim desteklerinin sağlanmasının yanı sıra topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayan proje oldukça olumlu tepkiler almıştı. Polis teşkilatının tanıtılması ve polis-öğrenci-veli diyalogunun gelişmesini sağlayarak özellikle veli ve eğitimcilerden çok olumlu dönütler alınmasıyla proje bu yıl daha da geliştirilerek “Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 2’’ ismiyle yürürlüğe kondu.

Bu yıl daha da geliştirilerek yürütülecek proje kapsamında; ilçede bulunan çocuk ve gençlere yönelik olarak sosyal ve kültürel faaliyetler, piknikler, temel eğitimlerin desteklenmesi, sportif etkinlikler düzenlenmesi, risk altında bulunan çocukların topluma sağlıklı birey olarak kazandırılması gibi pek çok konuda faaliyetler düzenlenecek.

Örnek proje ile hayata geçirilen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem; geçtiğimiz yıl ilçede hayata geçirilen proje ile okullarda emniyet mensupları, çocuklar ve gençleri bir araya getirilerek polisin toplum içerisindeki görevinin sadece suçluları yakalamakla sınırlı kalmadığını, toplumsal hayatta huzur ve güven duygusunun oluşmasında üstlendiği rollerin anlatıldığını ifade etti. Erdem açıklamasının devamında “Geçen yıl ilkini uyguladığımız proje ile polis, öğrenci ve veli diyalogları çok iyi seviyelere getirildi. Vatandaşlarımızdan almış olduğumuz tepkiler de gayet olumluydu. Projeyle polisin asli görevleri ve özellikle toplumda eksik bilinen önleyici görevi ile polis kavramı çok iyi tanıtıldı. Yıl boyunca verilen seminerlerin yanı sıra piknikler, eğlenceler, hediyeler, spor malzemesi ve müzik aleti desteği gibi pek çok konuda öğrenciler desteklendi. Projeyi bu yıl geliştirerek devam ettireceğiz. Projede emeği geçen tüm polis teşkilatımızı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler