Gelirli Köyü gülen yüzünü kaybetti!

Gelirli Köyü gülen yüzünü kaybetti!

Kars Merkez'e bağlı Gelirli Köyü sakinlerinden Atilla Keleşoğlu dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın ölümüne sebep olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'na (KOAH) yenik düştü.

 

Uzun süredir Kars Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veren Gelirli Köyü’nün gülen yüzü olarak bilinen Keleşoğlu dün akşam saatlerinde hastalığa yenik düşerek, sevenlerini gözyaşlarına boğdu.
 
76 yaşında, 8 çocuk ve 30 torun sahibi olan Atilla Keleşoğlu, öğle namazı ardından Merkez Gelirli Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında doğduğu topraklara sevenlerinin omuzlarında, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Gelirli Köyü Mezarlığı’na defnedilen Merhum Atilla Keleşoğlu’nu sevenleri son anına kadar yalnız bırakmadı.
 
Ölüme neden olan hastalıklar sıralamasında KOAH şu an 5’inci sırada olmasına rağmen 2030 yılında 3’üncü ölüm nedeni olması öngörülmektedir.
 
KOAH NEDİR?
KOAH bir akciğer hastalığıdır.
Hava yolları akciğerlere hava taşır. Hava yolları bir ağacın dalları gibi uca doğru gittikçe küçülür. Her bir ince dalın sonunda minik baloncuklara benzer çok sayıda hava kesesi vardır.
 
Sağlıklı kişilerde bütün hava yolları açık ve temizdir. Her bir minik hava kesesi havayla dolar. Daha sonra hava çabucak dışarı çıkar.
 
Sizde KOAH varsa, akciğerlerinizde sorun var demektir.
Hava yollarının içi daralır. Daha az hava girer, çünkü;
Hava yollarının duvarları kalınlaşır ve şişer
Etrafındaki küçük kaslar hava yollarını sıkıştırır
Hava yollarında öksürükle çıkardığınız balgam oluşur
Minik hava keseleri boşalamaz ve akciğerlerinizi aşırı doluymuş gibi hissedersiniz.
 

Önceki ve Sonraki Haberler