Genç Hatipler Minberde

Genç Hatipler Minberde

HUTBE OKUMA YARIŞMASI EVLİYA CAMİİDE YAPILDI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı İmam Hatip Liselerinde her sene yapılan “Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması” Kars Evliya Camii’nde yoğun bir katılım ile icra edildi.

Evliya Camii imamı Murat Umurbek tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başlayan programda, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayhan Kazancı tarafından günün anlam ve önemini belirten birer açılış konuşması yapıldı.

Hutbe okuma yarışması jüri üyeliğini İl Müftüsü Mehmet Genç, Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Seyhan, Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey, Alpaslan Lisesi Edebiyat öğretmeni Evren Çelenk ve kura ile seçilen üç meslek dersi öğretmeninin yaptığı yarışmaya 1 merkez olmak üzere 7 ilçeden öğrenci katıldı.

Seçici kurul huzurunda çekilen kura ile sıra ile minbere çıkan öğrenciler seçtikleri hutbeleri dinleyicilere hutbe okuma kurallarına göre okudular. Yapılan yarışma sonunda jüri üyelerince ilk üç dereceye giren öğrenciler İl Müftüsü tarafından açıklandı. Yapılan yarışmada 3. Kars Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ramazan Şentürk, 2. Sarıkamış Anadolu Lisesinden Muhammed Salih Yıldız, 1. ise Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesinden Onur Daştan oldu. Yarışmanın birincisine ödülü Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından, ikincinin ödülü İl Müftüsü Mehmet Genç, üçüncü olan öğrenciye ödülü ise Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Seyhan verdi.

Yarışmaya katılan ama dereceye giremeyen öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Katılımcılar ve Seçici kurul üyeleri tarafından çekilen toplum hatıra fotoğraf çekiminden sonra Koordinatör okul olan Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından misafirlere yemek verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler