Gençler Ecdada 522 Bin 190 Mektup Yazdı

Gençler Ecdada 522 Bin 190 Mektup Yazdı

GENÇLERDEN ECDADA MEKTUP YARIŞMASI SONUÇLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen ve gençlerin yazdığı binlerde mektupla rekor katılımın gerçekleştiği ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak, tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncü kez düzendi. “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla başlatılan yarışmanın kazananları belli oldu.

27 Mart tarihi itibariyle sona eren yarışmada hedef 100.000 mektup olmasına rağmen yarışmaya 522.190 rekor başvuru yapıldı. Yarışmaya en fazla katılım Kayseri, Kilis, Kahramanmaraş, Iğdır ve Bursa’dan oldu.

Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan yarışmada finale kalan mektuplar Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde kurulan komisyon tarafından değerlendirilerek nihai sonuçlar belirlendi.

Üç kategoriden oluşan yarışmanın sonucuna göre; 11-14 yaş kategorisinde Kırşehir’den Berfu Bahar birinci, Van’dan Bilgecan Numanoğlu ikinci ve Uşak’tan Latife Çakın üçüncü oldu.

15-18 yaş kategorisinde birinciliği Kocaeli’nden Eyşan Özecik elde ederken, yazdığı mektupla  Ahsen Kapucuoğlu Çanakkale’den ikinci ve Melike Şeyma Edirne’den üçüncülüğe yerleşti.

Son kategori olan 19-29 yaş kategorisinde ise Siirt’ten Kübra Ebrek’in mektubu birinci seçilirken, Amasya’dan Ümit Serhat Genç’in mektubu ikinci, Samsun’dan Ayşe Kılıç’ın mektubu üçüncü seçildi.

Yarışmada dereceye giren gençlere Ankara’da 15-19 Mayıs tarihlerinde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamalarında ödülleri verilecek. Ayrıca 81 İl Temsilci Gençlerle birlikte devlet büyüklerine yapılacak ziyaretler de hazır bulunacak ve  yapılacak geziye de katılacaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler