Gençlerden Cirit Müsabakası!

Gençlerden Cirit Müsabakası!

Kars'ın Selim İlçesine bağlı Akçakale köyünde hafta sonu bir araya gelen gençler renkli ve heyecanlı cirit müsabakası yaptılar.

Gençlerden Cirit Müsabakası!

-SELİM AKÇAKALE’DE NEFES KESEN CİRİT GÖSTERİSİ!

Kars’ın Selim İlçesine bağlı Akçakale köyünde hafta sonu bir araya gelen gençler renkli ve heyecanlı cirit müsabakası yaptılar. Ciritlerin havada uçuştuğu müsabakada atlar zaman zaman izleyicilerin arasına dalınca heyecan dolu dakikalar yaşandı. Attan düşenlerin de olduğu müsabakayı çok sayıda fotoğraf sanatçısı da izledi. Çevre köylerden kilometrelerce yolu kat ederek gelen Akçakale Allah-u Ekber Atlı Cirit Spor Kulubü ciritçileri karlı zemin üzerinde zorlu yolları at sırtında aşarak köye geldiler.

Bölgede geleneksel hale getirilen, özellikle de kış mevsimlerinde her hafta sonu oynanan Cirit sporu Selim’in Kekeç, Akçakale ve civar köylerinde renkli görüntüler eşliğinde sürdürülüyor. Bölgede cirit sporuna karşı öyle bir aşk var ki vatandaşlar çocuklarıyla birlikte sabahın erken vaktinde ata binerek karlı ve zorlu yolculuğa göğüs geriyorlar. Cirit, kıymetini bilenler için vazgeçilmez bir tutku haline geliyor. Özellikle gençlerin bu spora gösterdikleri ilgi ise gerek geçmişte bu sporu yapan büyükleri, gerekse küçük yaştaki çocukları da teşvik ediyor.

Akçakale, Başköy, Beyköy, Sarıgül ve Kekeç başta olmak üzere çevre köylerden gelen 40 at, üzerlerinde taşıdıkları ciritçilerle kara bata çıka ilerlerken oldukça zorlandılar. Bir süre sonra karlı zemin az da olsa atların hareket edebileceği seviyeye geldiğinde heyecan, macera ve aksiyon başladı. Her anı ayrı bir heyecana dönüşen cirit karşılaşması izleyicilerin alkış, tezahürat ve yorumlarıyla daha da renklendi.

Zeminin karlı olması ve saha çizgilerinin yapılamaması nedeniyle müsabaka karadüzen şekliyle yapıldı. Ciritte sopalar havada uçuştu, atlar sağa-sola kaçıştı, izleyiciler zor anlar yaşadı ve ciritçiler birbiri ardına karlı zemine düştü.

Kars Selim Akçakale Köyü Allah-u Ekber Dağı Atlı Cirit Spor Kulubü Başkanı Şimşek Yıldırım, “Bizim Kulübümüze destek verilmesini istiyoruz. Bu sporu icra etmek için bizler elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz ama destek verildiği taktirde bu spora ilgi daha da artacaktır.” şeklinde konuştu. kha

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler