Gençlik Merkezinin faaliyetleri

Gençlik Merkezinin faaliyetleri

Kars Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen kurs ve etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

2 bin civarında kayıtlı üyesi bulunan Gençlik Merkezi’nde bir çok alanda verilen spor alanındaki kursların yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de yer veriliyor. Bu kapsamda İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu’nda düzenlenen resim kursu ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki etkinliklere 200 civarında üye katıldı. Merkezin genç üyeleri sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek hem sanat sahibi oluyorlar, hem spor alanındaki başarı çıtalarını yükseltiyorlar hem de şiir, halk oyunları, kompozisyon gibi eğitim alanlarını da geliştirme imkanı bulabiliyorlar. Gençlik Merkezi il merkezinin yanında ilçe ve köylerden de yetenekli gençleri bir arada toplayarak il, bölge ülkeye faydalı bireyler hazırlıyorlar.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda merkezin tanıtımı, sunulan imkanlar ve gençlerin başarılarını sergileyebilmeleri için bir etkinlik düzenlendi. Salon girişinde gençlerin hünerli elleriyle yaptıkları karakalem ve yağlı boya resimleri etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.

2 yıldır aktif olan merkezin Gençlik Lideri Müge Işık, geçlik merkezinde el sanatları faaliyetlerinde eğitmenlik yaptığını söyledi. Işık, “Gençlik Merkezi resim atölyemizde karakalem, yağlı boya, perspektif çalışması ve yedi dalda el işlerinden öğrencilerimize kurslar veriyoruz. Aktif olarak 35 üyem var. Şuan resim yapan 16 öğrencim var. Onlarla birlikte sergimizi iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bizimle bu çalışmalarda yer almak isteyen yeni üyelerimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayına gelerek Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzde bizlerle irtibata geçmelerini istiyoruz. İlk gelen gençlerimizle ön bir çalışma yapıyoruz ve daha sonra hangi alanda çalışmamız gerekiyorsa bunu konuşup çalışmaya aşama aşama başlıyoruz. Tabi ki bunun belirli kriterleri var; ilk çizim aşaması gerçekleştiriyoruz eğer öğrenci karakaleme meyilli ise onunla karakalem üzerine çalışıyoruz eğer üç boyut yani matemeatik ve fiziksel olarak fazla yetenekli ise perspektif çalışıyoruz. Fakat boyama üzerine iyi ise yağlı boya ve tual ile çalışma yapıyoruz. Şuanda 80 adet tablomuz var.” dedi.

Salondaki etkinlikte ise Çanakkale’de şehit olan ecdada Türkiye genelinde 500 bin genç tarafından yazılan mektup yarışmasında dereceye giren ve Kars il birincisi olan gençlik merkezi üyelerine ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat tarafından verildi.

Düzenlenen program hakkında açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Öner Osmanoğlu şunları söyledi:

“Gençlik Merkezi üyelerimizin düzenlediği resim sergisi ve gençlik merkezimiz üyeleri tarafından düzenlenen müzik dinletileri, halk oyunları gösterileri, Çanakkale şehitlerimizi anma programı ile alakalı 100 bin ecdadımıza mektup, 500 bin gençlik merkezi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mektup yarışmasında dereceye giren Geçlik Merkezi üyelerimizin ödül töreninin gerçekleştirdik. Mektup yarışmasında 3 gençlik merkezi üyesi arkadaşımız il birincisi 3 arkadaşımız il ikincisi 3 arkadaşımızda il üçüncüsü seçilmişlerdir. Türkiye genelinde 38, 42 ve 57’nci olan gençlerimiz var. Şuan görmüş olduğunuz resim sergisi de Gençlik Merkezi üyelerimiz tarafından hazırlanmıştır. Kars Gençlik Merkezinde 2000 üyemizin kaydı bulunmaktadır. Bugün düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğimizde yaklaşık 200 üyemiz bulunmaktadır. Bu yıl geçlik kamplarımız, ücretsiz tatil gezileri, yayla kampları, şehir ve kültür değişim programlarıyla çevre illere geziler düzenleyeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler