Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyecek

Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyecek

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliklerinin önemi ve hazırlıları konusunda açıklamada bulundular

 

Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, Sarıkamış’ta 97 yıl önce yaşanan büyük facianın yıl dönümü nedeniyle, 3 – 6 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan anma etkinlikleri hazırlıklarının aralıksız olarak devam ettiğini söylediler.
 
Bölge milletvekilleri ayrıca anma etkinliklerine büyük çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 10 ile 15 bin kişinin yanı sıra birçok bakanla birlikte, 30’a yakın milletvekilinin de katılmasını beklediklerini kaydettiler.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN, ANMA ETKİNLİKLERİNE KATKI KOYDU
Anma etkinlikleri ile ilgili olarak açıklama da bulunan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın iki yıl önce Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine katılmasıyla, Sarıkamış Şehitlerinin daha da ülke gündemine oturduğu söyledi.
 
Daha önce anma etkinliklerinin ‘Türkiye Şehitlerine Yürüyor’ sloganıyla anıldığını fakat Başbakan Erdoğan’ın etkinliğin adını ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ şeklinde kutlanmasını istediğini de hatırlatan Kılıç, anma etkinlikleri ile ilgili olarak düşüncelerini ifade etti.
 
97 yıl önce Sarıkamış’ta yaşananların ne yazık ki son yıllara kadar yeterince tanıtılmadığına da dikkat çeken Kılıç, bu nedenle yeni nesillerimizin Sarıkamış’ta yaşananlardan büyük kayıplardan gerekli dersleri almadığını da kaydetti. Bu nedenle aziz şehitlerin hak ettikleri şekilde ziyadesiyle ve layıkıyla anılamadığını da belirten Kılıç, çok sıkıntılar çekmiş Kars ve Sarıkamış’ın da bundan istifade etme imkânı bulamadığını da söyledi.
 
ANMA ETKİNLİKLERİ, ULUSAL BOYUTA TAŞINACAK
Bu yıl 3 – 6 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliklerinin 97. yılında ilk kez Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın büyük desteğinin yanı sıra kendileri, Kars’ta ki bütün kurumların desteği ile ulusal boyuta taşındığını ve taşınacağını da ifade etti.
 
Anama etkinliklerine ülkenin dört bir yanından 10-15 bin arasında katılımın olacağını da belirten Kılıç, “Ülkemizin her tarafından Kars’ı, Sarıkamış’ı ve 97 yıl önce burada yaşananları tanımak ve anlamak isteyen ülkenin tarihini geçmişini öğrenmek için gençlerimiz ve misafirlerimiz gelecek. Allah izin verirse biz bunu bu boyutta bırakmayıp Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği ile de aynı Çanakkale’de de olduğu gibi ülkenin her bir köşesinden gençlerimizi Sarıkamış’a getirmiş olacağız. Tabiî ki bu programlara Kars’ı da dahil edeceğiz. Böylece artık Sarıkamış daha da tanınan, bilinen, tarihten örnek alınan ve ona göre de gençliğimizde oluşturması gereken değerleri oluşturan bir mekan olacak. Kısacası ciddi bir katılım olacak. Etkinliklerde aynı zamanda en az 4 bakanımızla birlikte 30’a yakın milletvekilimizin de katılmasını bekliyoruz. Ayrıca mili sporcularımız da anma etkinliklerinde katılacak. Son yıllarda özellikle olimpiyatlarda dünya şampiyonluklarında derece almış sporcularımız gelecek. Bizler Sayın vekilimiz Ahmet Arslan ile beraber halkımızdan ilimize gelecek misafirlerimize şehitlerimize yakışır bir şekilde konuk edeceğiz. İnşallah gençliğimizde buradan geçmişi ile alakalı gerekli bilgilenmeyi sağlamış olarak ayrılacak ve Sarıkamış içinde çok büyük katkısı olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” dedi.
 
SARIKAMIŞ DA, ÇANAKKALE KADAR DÜNYANIN VE TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE OLAMALI!
Daha sonra söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri ile ilgili olarak açıklamada bulunarak Sarıkamış’ın da Çanakkale kadar Dünya ve Türkiye’nin gündemine oturması gerektiğini kaydetti.
 
Arslan, Sarıkamış’ın 90 bin şehidi bağrında barındıran, farkında olmamız, yaşamamız, sahip çıkmamız gereken bir yer mekan olduğuna dikkat çekerek, ecdadımızın da orda bıraktığı Türk halkı için de son derece önemli olan maneviyata sahip çıkmak adına önemli bir yer mekan olduğu söyledi.
 
Başbakan Erdoğan’ın Çanakkale Şehitleri’ne sahip çıkmasıyla Çanakkale’nin Dünyanın ve Türkiye’nin gündemine layıkıyla oturduğuna da değinen Arslan, “Çanakkale’ye Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve gerekse halkımızın da ilgisi sayesinde çok ciddi sayıda yerli ve yabansı ziyaretçi geliyor. Bu nedenle bu durum Çanakkale’ye turizm anlamında da çok büyük katkı koyuyor. Tabi Sarıkamış’ta da bu farkındalığı yaratmak gerekir. Bu farkındalığı yaratmak adına Sayın Başbakanımız da iki yıl önceki anma etkinlilerine katılmıştı. Ancak bir gerçek var ki bu konuda özellikle gerek Milli Eğitim Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde son zamanlarda ki yoğun çabalarımız sonuç verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sırf bir genel müdürünü Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri programı için görevlendirdi. Bu genel müdürümüz ekibi ve Kars’ta ki paydaşlarıyla birlikte çalışmalarını yoğun bir şekilde
 
“GENÇLİK ŞÜHEDANIN İZİNDE”
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın anma etkinlikleri hazırlıklarının dünyaya Ve Türkiye’ye duyurulması konusunda ‘Gençlik şühedanın İzinde” sloganıyla yayınladığı kamu spotunun da öneminde değindi.
 
 Bakanlık tarafından hazırlanan kamu spotunun Türkiye’de bütün yayın organların da görsel ve yazılı olarak yayınladığını belirten Arslan açıklamasını şu şekilde devam ettirdi.
 
“Anam etkinliklerine Türkiye’nin her yerinden 10 – 15 bin civarında katılım bekliyoruz. Bu misafirlerimiz bu ruhu anlayacak ve şehit dedeleri ile birlikte yürüyecek. Basın yayın organlarımız da bu ruhu ve bu algıyı Türkiye ve Dünyaya duyuracak. Etkinliklere katılım için Ankara’dan 2 tren Sarıkamış’a gelecek. Bu da basına yansıyacak. Etkinliklerin 2. günü 4 Ocak’ta Sarıkamış Şehitliğinde şehitlerimizin aziz ruhlarına Mevlid-i Şerif okutulacak. Mevlit, aynı zamanda TRT TÜRK’ten de canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca etkinliklerin bazı bölümleri de TRT ile birlikte diğer televizyon kanalları tarafından da canlı ve paket programlar olarak da yayınlanacak.
 
BAKANLARIMIZ, ANMA YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAK
Geçtiğimiz yıl Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin anama yürüyüşünü boydan boya kat etmişti. Kendisi, bu yılda anma etkinliklerine katılacak. Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ile birlikte anma etkinliklerine hamilik eden Genlik Spor Bakanımız Suat Kılıç da anma yürüyüşüne katılacak ve yürüyecek. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin anam etkinliklerine katılacak. Ayrıca Sayın Orman Bakanımızın da katılmasını bekliyoruz. Karslılar ve Sarıkamışlılar olarak burada ev sahipliğimizi layıkıyla göstermeliyiz. Bizler bu ülke ve vatan toprakları için gözlerini kırmadan şehit olan insanların torunlarıyız. Bu torunluğa layık bir şekilde Kars ve Sarıkamış halkı olarak hem bu etkinlikte ev sahipliği yapmaya hem gelen misafirleri ağırlamak adına hem de katılmak adına gerekeni yapacaklarına inanıyoruz.
 
BAKAN ŞAHİN, SARIKAMIŞ’A ÖNEMLİ MÜJDELER VERECEK
Tabi ki ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin de Sarıkamış için bakanlığı nezdinde önemli müjdeler verecek. Bu müjde hem Sarıkamış hem de Kars için de önemli bir müjdeler içeriyor. Yani bakanlarımızın bölgenizi gezmeleri neticesinde de tabiri caizse cepleri dolu olarak Kars’ta bulunacaklar. Tabi ki bu etkinliklere biz Karslılar olarak katkı koymak durumundayız ama aynı zamanda da biliyoruz ki bu bizim sorumluluğumuzdur. Gerek şuan üstlendiğimiz görev anlamında sorumluluğumuz gerek manevi anlamda sorumluğumuzu yerine getirme adına gayretlerimize ve koşuşturmalarımıza devam edeceğiz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler