Gereği Yapılacak!

Gereği Yapılacak!

Kars Kalesine çıkan arka yolda kazaların meydana gelmesi nedeniyle yolun ‘Güvenlik’ konusu bir kez daha gündeme geldi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Kalesi arka yolunda güvenlik önlemlerinin eksik olması nedeniyle dün yaşanan trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Kars Valisi Rahmi Doğan’da Karayolları ile görüşerek yol kenarına bariyer yaptırılacağını belirtti.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Kars Valisi Rahmi Doğan, “Karayolları ile görüşüp yol kenarına bariyer yaptırarak, güvenliği sağlayacağız. En azından yazları o yolun kullanılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Bugün arkadaşlarla bir toplantı yaparak orada gerekli yol güvenliği ile ilgili çalışmaları da yapacağız.” dedi.

“Kars Kalesi şehrimizin en güzide yerlerinden bir tanesi ve şehrin hakim bir noktasında bulunuyor.” Diyen Vali Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Orada da güzel bir kafeterya var. Oraya çıktığınızda kahvenizi içerken Kars’ın tamamını da görebiliyorsunuz. Orada yol ile ilgili bir takım sorunlar var. Yol, yukarı çıkıyorsunuz ve virajlı bir yoldan çıkıyorsunuz. Ben de ilk çıktığımda yolun sıkıntılarını fark ettim ve gerekli talimatları vermiştim. Daha sonra TOKİ ile Kaleyi birleştiren bir ara yolun olduğunu fark ettim. Ben o ara yolun daha hazır hale getirilerek, en azından kışın Kaleye çıkışlarının oradan yapılması için çalışmalar başlattık. Belediye ve İl Özel İdaresi ile birlikte TOKİ ile Kale arasındaki yol çalışmasını başlattık ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Ama tabi diğer arka taraftan Kaleye çıkışın bir görselliği var. Burayı da kullanmamız lazım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler