Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Dr. Düzgün, Karslıların, Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bir yandan kurban pazarlarında bir yandan da bayramların vazgeçilmez ürünleri olan tatlı, çikolata, pasta, börek imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırd

Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Karslıların, Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bir yandan kurban pazarlarında bir yandan da bayramların vazgeçilmez ürünleri olan tatlı, çikolata, pasta, börek imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırdığını belirtti.

Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde imalathane ve satış yerleri, hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetlendiğini belirten Düzgün, amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketebilmesini sağlamaktır. Karslıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bayramdaki yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmeyiz.” dedi.

Denetimlerin bayram boyunca devam edeceğini ifade eden Düzgün, bayram öncesi şekerleme, tatlı ve börek gibi tüketimi artacak ürün üreten ve satan işyerlerini denetleyeceklerini belirerek, Karslıların gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattı ile İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmelerini istedi.

Düzgün, “Hijyenik ve uygun olmayan ortamlarda gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek ve mevzuatta yer alan en ağır cezalar uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın gıda konusunda şüpheli gördükleri olumsuzlukları 174 ALO GIDA hattına bildirmeleri durumunda yapılan ihbar ve şikâyetler en kısa sürede değerlendirilecektir.” diye konuştu.

Düzgün ayrıca, “Vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketebilmeleri için, etlerin parçalanması ve kıyma yaptırılması işlemlerini et ürünleri işleyen ruhsatlı yerlerde yaptırmaları, sokak aralarında ve yol kenarlarında ruhsatı olmayan kişileri tercih etmemeleri gerekmektedir. Bilindiği üzere et çabuk bozulan çok hassas bir gıdadır. Uygun olmayan şekilde işlenen ve depolanan etlerde birçok tehlikeli bakteriler oluşur ve bu bakteriler insan sağlığı için önemli bir tehdittir. Kesim sonrası elde edilen etlerin, hemen tüketilmesi ya da dondurulması uygun olmadığından bu işlemlerden önce ambalajsız olarak olgunlaştırılmaları gerekir. Bu amaçla etler kesim sıcaklığından oda sıcaklığına düşene kadar bekletildikten sonra soğutmaya alınmalıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak insan sağlığını ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılık ve hassasiyetle devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızın, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler