Girişimci Özlem Güneş’ten Kağızman’da bir ilk

Girişimci Özlem Güneş’ten Kağızman’da bir ilk

KURMUŞ OLDUĞU SERASINDA KESME ÇİÇEK YETİŞTİRİYOR

Kars’ın Kağızman İlçesine bağlı Aydınkavak köyünde yapmış olduğu sera ile bir ilke imza atan girişimci Özlem Güneş’in serası yöre halkı ve yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

2013 yılında ceviz yetiştiriciliği belgesi alan Güneş, bunu yanı sıra serasında çeşitli sebzeler üretmeye başladı. Mevsim şartlarına göre serasında yetiştirdiği ürünleri Kars ilçelerine dağıtımını sağlıyor. İlk önceleri soğan, marul, domates yetiştiren Özlem Güneş, bunların yanı sıra kesme çiçek yetiştirmeye de başladı. Serasını botanik bahçesine çeviren Güneş, Kağızman’da bir ilke de imza atarak herkesin ilgi odağı haline geldi.

Yöre insanının ve özellikte gezginlerin uğrayıp meraklarını giderdiğine değinen Güneş, “ilk önceleri seracılıkta nasıl bir yol izlerim diye düşünmeye başladım. Birkaç araştırma yaparak bu işin üstesinden gelebileceğim kanaatine vardım. Bir iki denemeden sonra başarıya ulaştım. İlk başlarda soğan, marul ve domates’te karar kıldım. Olumlu sonuç alınca devam ettim. Şimdi kesme çiçek yetiştirmeye başladım. Minik bir botanik bahçem oldu. Daha işin başındayım. Girişimcilik belgelerim var. İlerleyen zamanlarda seramı daha da büyütmeyi düşünüyorum. Zannedersem Kars’ta ilk ben bu işi yapıyorum. Daha önceleri kesme çiçek yetiştiren görmedim. Yerli ve yabanı gezginler seramıza uğrayıp meraklarını gideriyorlar. Ben de onlara çay kahve ikramında bulunuyorum. Seram Kağızman Aydınkavak anayol üzerinde bulunuyor. İnşallah yakın zamanda çiçek ve sebze üretim işine daha bir hız vererek bu alanda ilerlemeyi düşünüyorum. Ürünlerimiz birinci sınıf kalitelidir. Biraz devlet imkanı olur ise bu işi uzun yıllar sürdüreceğim. İşimiz zahmetli olduğu kadar bir o kadar da zevk de alıyoruz. İnşallah daha güzelini elimden geldiği kadar yapacağım. Girişimcilik aslında benim işim. Seramı gelip gören herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

girisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(1).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(2).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(3).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(4).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(5).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(6).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(7).jpggirisimci-ozlem-gunes’ten-kagizman’da-bir-ilk-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler