Girişimcilik Eğitimler Karslıları İş Sahibi Yapıyor

Girişimcilik Eğitimler Karslıları İş Sahibi Yapıyor

Türkiye Genelinde ve ilimizde Uygulanan KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri ile birçok kişi hayallerini hayata geçiriyor.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars ilinde de yoğun talep görüyor. Kursa katılarak başarılı olan girişimciler, KOSGEB’e proje sunma hakkı kazanıyor. Sunulan projenin KOSGEB tarafından başarılı bulunması durumunda, girişimciye verilen 50.000 TL’ye kadar hibe ve 100.000 TL’ye kadar geri ödemeli destek veriliyor.

Destek Detayları ise şöyle;

İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek,

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (on sekiz bin) TL destek sağlanır.

İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5.000(beş bin) TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek,

Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000  (yüz bin) TL destek verilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler