‘Gişe Memuru’ Kars’ta!

‘Gişe Memuru’ Kars’ta!

Kars Sinema Topluluğu 2014 yılını, genç yönetmen Tolga Karaçelik'in ilk filmi 'Gişe Memuru' ile kapatıyor.

‘Gişe Memuru’ Kars’ta!

Kars Sinema Topluluğu 2014 yılını, genç yönetmen Tolga Karaçelik’in ilk filmi ‘Gişe Memuru’ ile kapatıyor.

Dram-komedi tarzındaki filmde Zafer Diper, Serkan Ercan, Nergis Öztürk ve Sermet Yeşil gibi usta oyuncular rol alırken filmin müzikleri ise Cem Adıyaman’a ait.

Gişe Memuru 2010 yılında düzenlenen 47. Antalya Altın Portakal Film Şenliğinde en iyi ilk film, en iyi oyuncu ve en iyi görüntü yönetmeni ödüllerini almıştı.

Film 2011 yılında gösterime girdiği zaman Kars Sinema Topluluğu tarafından 35 mm makaradan gösterilmiş ve oldukça beğenildiğinden, yeniden gösteriminin yapılmaya değer görülen ilk film olma özelliği taşıyor aynı zamanda.

Genç yönetmen Tolga Karaçelik aynı zamanda ikinci filmi SARMAŞIK ile de 12.700 film başvurusunun yapıldığı Sudance Film Şenliğine seçilen 12 filmden birinin yönetmeni olması bakımından da ayrı bir önem taşıyor.

TOPLUMSAL ve SANATSAL FİLMLER

Kars Sinema Topluluğu beş yılı aşkındır her Çarşamba toplumsal ve sanatsal değeri olan film-belgesel gösterimleri yaparak ‘uzak ve soğuk’ kentte sinemaseverlerle buluşuyor.

Bir çok filmi henüz vizyona girmeden göstereren  Sinema Topluluğu aynı zamanda olanakları dahilinde yönetmen, oyuncu, senaristleri de gösterimlerine davet ederek seyircileriyle gösterim sonrası söyleşi fark yaratmaya devam ediyor. Şimdiye kadar Başak Emre, Çiğdem Mater, Önder Çakar, Kazım Öz, Reis Çelik, M.Kenan Aybastı, Aram Dildar, Ferit Karahan, Gülistan Acet, Aziz Çapkurt, Erol Mintaş, Feyyaz Duman’ı konuk etti. Bir çok gösterimde de yönetmen ve oyuncularla telefon bağlantısı kurarak seyircilerin sorularını sormasına olanak yarattı.

YILBAŞI ARASI

31 Ocak 2014’ün Çarşamba gününe rastlaması nedeniyle seyircilerinin yılbaşı proğramları nedeniyle film göstermeyecek olan Topluluk 7 Ocağı da zorunlu nedenlerden dolayı ara vereceğini duyurdu.

Ve ‘SİVAS’ filmi

2015 yılında adından çokça söz ettiren ve yoğun istek alan genç yönetmen Kaan Müjdeci’nin ilk filmi SİVAS’ı seyircilerine yeni yıl hediyesi olarak sunacak.

‘SİVAS’ Venedik Film Şenliğinde Jüri Özel Ödülünü alarak 2014 yılında adınadn en çok söz ettiren film olmuştu. Film Şubat ayında yapılacak ve Berlin Film Şenliğinde de gösterilecek olması son derece önemli.

Her Çarşamba saat 19:30 da Kars Şehir Sinemasında gerçekleştirilen film gösterimlerine tüm sinemaseverler davet ediliyor!.. kha

Önceki ve Sonraki Haberler