Göldalı Köyü Yayla Yolu Yapılıyor

Göldalı Köyü Yayla Yolu Yapılıyor

Kars’ın Arpaçay İlçesi Göldalı köyü yayla yolu yapılıyor.

Her yıl yayla zamanı Göldalı köylülerinin en büyük sorunlarından biri olan bozuk yayla yolu, Kars İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek yapılmaya başladı.

Her yıl köylülerin kendi imkanları ile yaptıkları yayla yolu ilkbaharda karların erimesi ve şiddetli yağmurlarla bozuluyordu. Her yayla zamanı yaşanan sıkıntılar yayla yolunun yapılması ile son bulacak

Kars İl Özel İdaresi köylülerin bu sıkıntısını gidermek için 2015 yılı başlarında başlattığı çalışmayı tamamlayıp yayla yolu yapımını ihale etti.

Ayrıca Arpaçay Kaymakamlığı da Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde yaptığı çalışma ile Göldalı Köyü içinden geçen çayda ihtiyaç olan menfez yapımını ihale ederek gündeme aldı. 2015 yaz sonunda yayla yolu ve menfez yapımı bitmiş olacak.

Köy içinden başlayarak yüksek rakımlı Göldalı Yaylasına giden  stablize yol 5.593 metre olacak.

20 Mayıs 2015 tarihinde yapım ihalesi onaylanan dosya 10 Haziran 2015 tarihinde  açık ihale üsülü ile ihale edildi. Yüklenici firma yer tesbiti yaptıktan beş gün sonra işe başlayacak. İşe başlandıktan sonra 90 gün içinde yol yapımı tamamlanmış olacak.

Göldalı Köyü Muhtarı Asım Kara Göldalı köyü yayla yolu yapımından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, her yıl  köylülerin şikayetçi olduğu, yayla zamanı derme çatma yaparak traktörlerle bile zorlukla çıktıkları yaylaya bundan sonra rahatlıkla çıkacaklarını, bozuk yol nedeni ile yaşanacak olası kazaların  önüne geçileceğini söyledi.

goldali-koyu-yayla-yolu-yapiliyor-(1).jpggoldali-koyu-yayla-yolu-yapiliyor-(2).jpggoldali-koyu-yayla-yolu-yapiliyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler