Göle'de TEOG Sonuçları Değerlendirildi

Göle'de TEOG Sonuçları Değerlendirildi

Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanması ile birlikte Göle Kaymakamı Zafer Oktay tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleriyle toplantı yaparak sonuçlar değerlendirildi.
Yapılan toplantıda Göle Kaymakamı Oktay, ilçede TEOG sınav istatistikleri değerlendirilip, tüm okul müdürlerine teker teker söz hakkı vererek, başarıyı arttırmak için ne gibi çalışmalar yaptıklarının bilgisini aldı.
TEOG sınavı ve Göle’nin eğitimdeki başarısı ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Oktay, "TEOG sonuçlarına göre Göle ilerleme kaydetti ve bu başarıyı bekliyorduk. Göle’nin başarı elde etmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Projelerimizi teker teker uygulamaya başladık. Adım adım Başarı Projesi ile güzel bir ivme kazandık. Herkes kendi payına düşeni eksiksiz yapacak. Biz en yükseklerde olmayı hak ediyoruz. Bunun için de mazeret üretmeyip sürekli iş üreteceğiz" dedi.
Kaymakam Oktay, yıllara göre yükselen başarı grafiğinden dolayı emeği geçen idarecilere ve öğretmenlere de teşekkür etti.
Göle ilçesinin TEOG sınav sonuçları şu şekilde;
Çardaklı Ortaokulu 60,58 puan ile Ardahan genelinde en başarılı ortaokullar sıralamasında 3. Sırada yer almıştır. Yine Çobanköy Ortaokulu 57,50 puan, Senemoğlu Ortaokulu 57,22 puan, Koyunlu Ortaokulu 58,26 puan, 30 Eylül Ortaokulu 56,93 puan, Kayaaltı Ortaokulu 52,54 puan, 100. Yıl Ortaokulu 52,88 puan, Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu 48,83 puan, Şehit Er Kemal İzci Ortaokulu 50,91 puan, Köprülü Şehit Er Ş. Özdağ Ortaokulu 52,3 puan, Şehit Gültekin Saraç Ortaokulu 50,61 puan, Yeniköy Ortaokulu 51,44 puan, Kuytuca Ortaokulu 42,12 puan, Göle Bedirhan Bey İHL 43,42 puan, Şehit İbrahim Öztürk Ortaokulu 44,77 puan, 75. Yıl İMKB Ortaokulu 32,56 puan, Küçük Altunbulak Ortaokulu 45,00 puan alarak geçen yıla göre okul ortalaması olarak % 5 ile % 20 arasında başarı artışı meydana geldiği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler