Golf Eğitim Sahası Açıldı

Golf Eğitim Sahası Açıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ardahan’da golf eğitim sahası açtı.

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Ardahan’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak Ardahan Valiliğini ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, valilik ziyaretinin ardından Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi’nde 213 dönüm arazi üzerine kurulan 3 çukurlu golf eğitim sahasının açılışını yaptı. Golf eğitim sahasının açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksor, (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve davetliler katıldı.
Bakan Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada, golf sporunun insana saygı, sahaya saygı sporu olduğunu söyledi.
"GOLF SPORUNUN TÜRKİYE’YE YAYILMASINI İSTİYORUZ"
Bakan Çavuşoğlu, "Biz golf sporunun tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Golf sahalarının yapılabileceği çok güzel alanlar var. Özellikle bu bölgede de sezon çok kısa gibi görünse de aslında yağmurda da şimşek olmadığı zaman golf oynanabilir. Aslında yılın yarısından fazlasında golf oynanabilir. Dolayısıyla bu bölgelerde de saha sayınsının artması gerekir. Tabi ki atletizm, güreş, boks ve birçok spora ilgi duyan gençlerimiz var. Biz de o gençlerimizin spor yapabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın da çok büyük ilgi göstermesi sayesinde spor tesislerimizin sayısını ve kalitesini arttırıyoruz. Sporun gelişmesi için, tesislerin gerçekleştirilebilmesi için, bakımının sağlanabilmesi için, sürdürülebilir olması için yerel sahiplenme çok önemli. Yerel sahiplenme olursa başarı da gelir, ben Ardahan’dan yerel sahiplenmeyi Ahmet Ağaoğlu’ndan dinlemiştim. Golf insana saygı, sahaya saygı ve tabi bu da yanında kuralların katı bir şekilde uygulanmasını getirir. Dolayısıyla golfte dürüstlük çok önemli, rakibe saygı da önemli ve insana saygı önemli. Dolayısıyla bunların hepsini birleştiren bir sporun içinde olmaktan ben de büyük bir mutluluk duyuyorum.’’
Golf aracılığıyla Türkiye’nin tanıtımına en çok katkı sağlayan kişinin Ahmet Ağaoğlu olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "İki yıl önce Tiger Woods Türkiyeye geldi ve köprüden bir vuruş yaptı. O sene sonunda Türkiye’yle ilgili yayınlanan 6 tane fotoğraf vardı. Dünyada 60 tane fotoğraf yayınladı, Türkiye’yle ilgili de 6 tane fotoğraf yayınladı. Bunların 5 tanesi gezi olaylarıyla ilgiliydi, yani birbirinden negatif, 1 tanesi Tiger Woods’un köprüden vuruşu. Ve o vuruşu dünyada birçok televizyon kanalında yayınladı. Günlerce tüm dünyada manşet oldu’’ dedi.
AĞAOĞLU: "GURURUNU YAŞIYORUZ"
Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu da yaptığı konuşmada, ’’2005 yılında bir hayal diye başladığımız, Bu bölgeye niye gidiyorsunuz, buralardan da bu sporcular çıkar telkinlerine kulak ardı ederek geldiğimiz Ardahan, Ağrı, Erzurum’da bugün 9 çukurlu sahanın ilk üç çukurunu hizmete sokmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler