Görme Engelli Gencin Hayali Gerçek Oldu

Görme Engelli Gencin Hayali Gerçek Oldu

Tokat’ta görme engelli İbrahim Koç, 8 yıl öğrencisi olduğu okulda öğretmenlik yapmanın sevincini yaşıyor.

Tokat'ta doğuştan görme engelli 28 yaşındaki İbrahim Koç, eğitim hayatına başladığı Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda 5 yıldır kadrolu olarak görev yapıyor. Öğretmenlerinin yakın ilgisinden dolayı öğretmen olamaya karar verdiğini ifade eden Koç, Cumhuriyet Lisesi'nden sonra Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nü kazandığını, oradan da Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığını söyledi.

2010 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra bir zamanlar öğrenci olduğu okula sosyal bilgiler öğretmeni olarak atanarak görev yapmaya başladığını ifade eden Koç, “1993 yılından 2001 yılına kadar bu okulda eğitim aldım. Bu okuldaki sistem bana adeta öğretmenliği aşıladı. Çünkü normal okula giden öğrencilerden farklı olarak bizler gece gündüz öğretmenlerimizle beraberdik. Yani burası hem okul hem pansiyon iç içe olduğu için aynı nasıl çocuk evde sürekli anne ve babası ile beraberdir bizlerde dersteyken, ders çıkışında, yemekhanede, yatakhanede öğretmenlerimiz hep başımızda olduğu için öğretmenlik mesleği bir hayli çekici geldi” dedi.

Koç bir zamanlar öğrenci olduğu okulda öğretmen olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, “Aynı eğitim aldığım yerde eğitim vermek güzel bir duygu. Bizleri o günlere götürüyor. Şimdiki çocukların ileri de bizim konumumuzda olacağını hayal ediyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE KABARTMA YAZIYI ÖĞRETİYOR

Koç, 2, 5, 7 ve 8. sınıflarda 5 öğrenciye bireysel eğitim verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Kabartma yazıyı öğrenemeyen öğrencilere destek eğitimi vererek onların diğer öğrencilere yetişmesini sağlıyor. Tüm meslektaşlarımın ve bizleri bugünlere getiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenliği bekleyen kardeşlerimize de biran önce atanmalarını diliyorum.” iha

Önceki ve Sonraki Haberler