Görmez : Biz bu Milletin Her Yerinde Varız

Görmez : Biz bu Milletin Her Yerinde Varız

Kars İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda din görevlileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din görevlilerinin yaptıkları işle ilgili olarak açıklamalarda bulundu :

 

“Dışarıdan bakıldığında bazılarının dediği gibi sadece namaz kıldırmaktan ibaret olmadığını söyleyerek, “Biz bu milletin düğününde, derneğinde, cenazesinde, her yerinde varız.” dedi.

 

Görmez, “Ülkemizin, milletimizin dini ve manevi hayatına katkıda bulunan icabında ibadetlerine rehberlik eden kürsüsünde yüce bilgilerle donatan, minberinde ilmi bilgiyi ışığa dönüştüren ve minaresinden ezan sesini eksik etmeyen bütün meslektaşlarımıza bütün mihrap görevlilerine bütün Kur’an görevlilerine ahrete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmetler diliyorum. Hayatta olanlara da daha nice hizmetler nasip etmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Ben sizinle çok önemli bulduğum 2 hususu paylaşacağım. Bunlardan birincisi, her şeyden önce biz diyanet camiası olarak milletimiz için çok önemliyiz. Biz milletimiz için, alemi İslam için ve insanlık için çok önemliyiz. Önemli bir müesseseyiz ve çok önemli bir vazifede bulunuyoruz. Yaptığımız iş dışarıdan bakıldığında bazılarının dediği gibi sadece namaz kıldırmaktan ibaret değil. Biz bu milletin her yerinde varız. Milletin doğumunda varız. Biz bu milletin düğününde, derneğinde, cenazesinde, her yerinde varız. Bu milletin manevi dokusunu yelgef yelgef örmede varız. İlmek ilmek dokumada varız.” dedi.

 

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş de, “Bugün önemli bir projemizi gerçekleştirmiş olduk. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. Kur’an’ın burada eğitimi ve öğretimi yapılacağı ve Kars ilinde Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin sizlerle beraber mutluluğunu yaşıyorum. Dolayısıyla bu projenin yapımında emeği geçen bütün din görevlisi arkadaşlarıma değerli başkanım ve başkan yardımcım huzurunda teşekkür ediyorum. Biz diyanet ailesi olarak bu projeyi beraber başlattık ve inşallah en kısa zamanda beraber bitireceğimize inanıyorum. Bizim bu mutlu günümüzde randevularını iptal ederek aramıza katılan değerli Diyanet İşleri Başkanıma, başkan yardımcıma, ekiplerine ve il müftülerine ve bütün din görevlisi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

 

KHA

Önceki ve Sonraki Haberler