Gösterisine hazırlanıyor

Gösterisine hazırlanıyor

3. SARIKAMIŞ OFFROAD OYUNLARI

Offroad EKSİ 36 Sarıkamış gösterisine hazırlanıyor

3. SARIKAMIŞ OFFROAD OYUNLARI

EKSİ36 Sarıkamış Offroad oyunları bu yıl Türkiye’de ilk kez gece yola çıkacak. Sarıkamış, dünyanın en iyi kar kalitesine sahip pistleri ve sarıçam ormanları ile bu yarışa ev sahipliği yapacak.

 Ülkemizde ekstrem kış koşullarında ilk kez yapılan ve halen tek kış offroad oyunları olan bu etkinlik Sarıkamış kayak merkezi bölgesinde bu yıl 3. kez gerçekleştirilecek. Uluslararası yarışmacıların da start aldığı bu yarışta Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan gelecek yarışmacılarda ilk kez gece etabında yarışacaklar.

Eksi36 Dernek Başkanı Tarık Yılmaz, “Sarıkamış’ın manevi yoğunluğu ve sosyal sorumluluk projelerimizin verdiği huzurun yanısıra, sezon itibarı ile hem araçlar hem de pilotları için başka hiçbir yerde ve organizasyonda benzeri olmayan tarifsiz bir iklimsel zorluğun getirdiği yarı mekanik yarı insani bu zorlu mücadelede sizleri de yanımızda görmek isteriz. 3 yıldır yapılan offroad yarışları ve sosyal sorumluluk projelerimiz ile Eksi36 Derneği bölgede söz sahibi konumdadır. Bu güne kadar etkinliklerimiz belgeseller halinde gösterilmiş. Ana haber ve diğer haber programlarında örnek olarak gösterilmiştir.  Bizler bu spor yapılırken, doğanın da korunması gerekliliğine inanan bir yapılaşmayı desteklemekteyiz. Bu nedenle bu sporu trafiğe kapalı ve güvenliği alınmış alanlarda yapılması için teşvik ediyoruz.  Bu sene 3. kez düzenleyeceğimiz ve Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Gece yarışlarına tüm yarış severler davetlidir.” dedi.

III. SARIKAMIŞ OFF ROAD OYUNLARI PROGRAMI

16.01.2015 CUMA

14:00 Gelen Misafirlerin Karşılanması ve serbest zaman.

19:00 Kamp ateşinin yakılması ve Kar Kampının Başlangıcı

17.01.2015 CUMARTESİ

10:00 Misafirlerin karşılanması

11.00 Telesiyej ile Cıbıltepe Kar Kafeye gezi

14:00 Yarış için Kayıt başlangıcı (1 Saat)

15:30 Brifing ve Teknik Kontrol

17:00 Gece "ARAS EDAŞ" etabı startı

19:00 Yemek Molası

21:00 S1 ve S2 sınıfları için kupa ve ödül töreni

22:00 Tatlı ikramı ve eğlence

18.01.2015 PAZAR

10.30 Genel klasman yarışı için ekiplerin Teknik Kontrole gelişi

11:30 Genel klasman "KAYALAR" etabı için start

13:00 Genel Klasman Kupa Töreni ve plaket töreni

14:00 Kapanış

İRAN, AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN’DAN DA KATILIM OLACAK

“Eksi 36 Off-Road Oyunları” Türkiye’de bulunan Off-Road kulüpleri tarafından organize edilen yarışmalara, yurt içi ve yurt dışından İran, Azerbaycan ve Gürcistan’ın da aralarında bulunduğu 36 Off-Road kulübü katılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Eksi 36 Derneği Sekreteri Doç. DR. Erdoğan Uzlu, “Eksi 36 Derneği olarak bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz eksi 36 Offrod oyunlarının 16-18 Ocak’ta yapılmasını planlıyoruz. Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi, Kars Valiliği İl Özel İdaresi, Kültür Müdürlüğü bizim kurumsal destekçilerimiz. Bununla birlikte bu sene bir ilk olarak alanında çok ciddi sponsorlar bulunmakta. Bir ilk derken Türkiye’de daha önce bir kere yapılmış ama devamı gelmemiş olan bir gece yarışı kış ekstram şartlarda yapıyoruz. Gece ışıklandırmalar yapılıyor ve ulusal markaların desteği ile ilk gece yarışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Uzlu ayrıca, “Bu yıl ki etkinliğimize ulusal ve uluslararası katılım var. İran Motor Sporları Federasyonu tek offrod kulübünü gönderiyorlar, 7 araç 17 kişiyle geliyorlar. Gürcistan’dan gelen arkadaşlarımız var, Azerbaycan’dan gelecek arkadaşlarımız var. Ulusal anlamda Boğaziçi Offrod Kulübü bunun yanı sıra Ankara Offrod Bulübü başkanları ile birlikte burada olacaklar. Trabzon grubu Arhavi Ardaşen Offrod Kulübü, Giresun 28 Offrod Kulübü, Sinop’tan bireysel olarak katılan sayın Ahmet Ünlü ve buna benzer bir çok katılımcı katılacak. Bölgemizden de Erzurum Safari Offrod Kulübü, Tokat, Erzincan ve Iğdır Offrod Kulübünün katılımları olacak. Bu yıl 100 kişinin katılımının gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Gece yarış startını 30 araçla vereceğiz. Geceden sabaha sağ çıkan ilk beş araç gündüz genel klasmanlar için yarışacaklar. Yarışacak olan arkadaşlara başarılar diliyoruz. Biz sosyal sorumluluk projelerine daha önceki yarışlarımızda da önem veriyorduk. Bu yıl ki sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili yapmayı planladığımız faaliyetleri yıl içine yaydık. Ama bununla birlikte Sarıkamış ilçemizde bir okulumuzun bahçesine çocuk oyun gurubu kurduk. Bunun açılışını da yarışlarımız başlamadan önce yapacağız. Yıl içerisinde yine sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler