Gözde’nin Ölüm Nedeni ‘Akciğer Enfeksiyonu’ Çıktı

Gözde’nin Ölüm Nedeni ‘Akciğer Enfeksiyonu’ Çıktı

Kars’ın Arpaçay ilçesinde 3 çocuğunu kaybeden Zeynep ve Hacı Güler çiftinin oğulları Enes’ten sonra kızları Gözde’nin de ölüm nedeni ‘akciğer enfeksiyonu’ çıktı.

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden Zeynep ve Hacı Güler çiftinin 5 yaşındaki oğulları Enes’ten sonra 5 aylık kızları Gözde’nin de ölüm nedeni ‘akciğer enfeksiyonu’ çıktı. Hacı Güler, “Nasıl böyle bir sonuç çıktı hala aklım almıyor. Artık köye dönüp evlatlarımızın anılarını ve acılarını yeniden yaşamak istemiyoruz” dedi.

Arpaçay’a bağlı Tomarlı Köyü’nde oturan 25 yaşındaki Zeynep ve 35 yaşındaki Hacı Güler çiftinin 21 Şubat 2015 günü 3.5 yaşındaki kızları Aybüke Güler, 7 Nisan 2015 günü 5 yaşındaki oğulları Enes, 21 Mayıs 2015 günü ise 5 aylık kızları Gözde, yeni yaptırılan evdeki odada uyutulduktan sonra bir daha uyanmadı. Ailenin 4 ay içerisinde 3 çocuğunu kaybetmesi üzerine Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 6.5 yaşındaki çocukları Irmak’ın hayatta kalmasını isteyen aile, yeni yaptırdığı evden çıktı, köydeki yakınlarının yanına yerleşti.

Erzurum Adli Tıp Kurumu tarafından geçen Haziran ayında Enes için hazırlanan raporda ‘akciğer enfeksiyonu’ sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen Güler Ailesi ise çeşitli tıbbi testlerden geçirildi. Aile daha sonra Kars Valiliği ve Arpaçay Kaymakamlığı’nın desteğiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti.

Erzurum Adli Tıp Kurumu tarafından Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen otopsi raporunda minik Gözde’nin de ölüm nedeni olarak ‘akciğer enfeksiyonu’ gösterildi. Yaklaşık 4 aydır Hacettepe Tıp Fakültesi’nde kaldıklarını bildiren baba Hacı Güler, şunları söyledi:

“Enes’ten sonra Gözde’nin de akciğer enfeksiyonu sonucu öldüğüne ilişkin rapor, bizi çok şaşırttı. Nasıl böyle bir sonuç çıktı hala aklım almıyor. Çocuklarımda hiçbir hastalık belirtisi yoktu. Erzurum’da alınan kan örnekleri sonuçları hala çıkmadı. 4 aydır da Hacettepe Üniversitesi Çocuk bölümünde kalıyoruz. Burada A’dan Z’ye tüm test, kan, film tahlilleri yapıldı. Eşim 1 ay psikaytri bölümünde yatıp tedavi gördü. Benimle kızım Irmak ise dışarıdan takip edildik. Ankara Valiliği’nden aldığım yardımla burada kalıyoruz. Ev yapılacak diye söz verildi ancak yapılmadı. Kaymakamlığı aradığımda ödeneğin çıkmasını beklediklerini bildirdiler. Ancak Arpaçay’a geri dönmek istemiyoruz. O evde yeniden çocuklarımızın anılarını ve acılarını yaşamak istemiyoruz. Başka bir şehirde yaşamak için yardım istiyorum. Sonuçlarda ne çıkacak merakla bekliyoruz. En büyük arzumuz Irmak’ın yaşamasıdır.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler