Gözyaşları Sel Oldu...

Gözyaşları Sel Oldu...

Sahneden ayrılırken de hıçkırıklara boğulan Minik Çenşi, “O an Peygamber Efendimizi salonda hissettim.” dedi.

Gözyaşları Sel Oldu...

Kars’ta iki ortaokulun düzenlediği Kutlu Doğum programında “40 Yaşındasın” şiirini okuyan 12 yaşındaki Gökçe Çenşi’nin hüngür hüngür ağlaması herkesi duygulandırdı. Sahneden ayrılırken de hıçkırıklara boğulan Minik Çenşi, “O an Peygamber Efendimizi salonda hissettim.” dedi.

30 Ekim TOKİ Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ortak bir program düzenledi. Öğretmenler Abdulkadir Yeten, Haşim Vapur ve Fahrettin Turan’ın hazırladığı Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’ndaki programa okul müdürleri, öğretmenler, milli eğitim şube müdürleri, müftülük çalışanları ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak her iki okul öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. İlahilerin seslendirildiği koronun ardından semazen gösterisi, şiirler hadislerden seçmeler ve tiyatro gösterisi sunuldu.

30 Ekim TOKİ öğrencilerinden 12 yaşındaki Gökçe Çenşi de Dursun Ali Erzincanlı’nın “40 Yaşındasın” şiirini okumak için sahneye geldi. Şiirine başlar başlamaz gözyaşlarına boğulan Minik Çenşi herkesi duygulandırdı. Çenşi adeta içine girdiği şiiri birebir yaşıyormuşçasına hüngür hüngür ağlamaya başladı. Sık sık gözyaşlarını silse de şiiri sonuna kadar yanaklarından süzülen gözyaşlarıyla okuyan Çenşi, şiirin tamamlanmasıyla da koşarak sahneden ayrıldı. Perde arkasına geçen Çenşi’nin gözyaşları uzun süre dinmedi. Çenşi’yi teselli etmeye gelen arkadaşları da gözyaşına boğulunca adeta duygu seli yaşandı. Sahne arkasına gelen annesi Meryem de kızını teselli etmeye çalıştı ve elleriyle kızının gözyaşlarını sildi.

2 günde ezberlediği şiiri provalarda okurken de duygulandığını söyleyen Gökçe Çenşi, program anında sahnede okuduğu sırada kendini tutamadığını ve o an Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’i salonda hissettiğini belirtti. Gökçe “Niçin ağladın?” sorusu üzerine, “O, olmasaydı biz buzları belki yaşıyor olamazdık.” dedi ve yeniden hıçkırıklara boğuldu. Gökçe, “O anda neler hissettin?” sorusunu da “O, bizler için ne fedakarlıklar yapmış bizler para için bakın neler yapıyoruz. O, bizim için kendini düşünmemiş. Bizim için o Bedir Savaşında o kadar kişinin hayatını kurtarmış. O an sanki Peygamberimiz gerçekten salona gelmiş gibi hissettim. Sanki bizi orada dinliyormuş gibi hissettim. Sanki gerçekten yanımızdaymış gibi hissettim.” diye konuştu. Gökçe ayrıca Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gözyaşlı içinde, “Yarabbi bugün bütün dualarımızı kabul eyle, ne olur yarabbim” duasını yaparak annesiyle birlikte salondan ayrıldı.

Program 3 kız öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler