Gülbey: “PKK'nın Yeni Kandili Karabağ'dır”

Gülbey: “PKK'nın Yeni Kandili Karabağ'dır”

Dernek binasında açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, PKK’nın yeni Kandili’nin Karabağ olduğunu öne sürdü.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Türkiye’nin PKK’ya karşı son zamanlarda yaptığı operasyonlardan dolayı üs olarak kullanılan Kandil’den ayrılarak Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Karabağ’a yerleşmeye başladılar” dedi.
Dernek binasında açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, PKK’nın yeni Kandili’nin Karabağ olduğunu öne sürerek, “Ruslar 1923-1929 yılları arasında Dağlık Karabağ bölgesinde Kızıl Kürdistan Muhtariyeti diye bir bölge kurdurdu. Azerbaycan-Ermenistan ve İran’da yaşayan Kürtlerin de o bölgeye yerleşmelerini sağladılar. 1929 yılında dağılan bu muhtariyet tarihte yok olup gitti. Azerbaycan, 1991’de Sovyet’ten ayrılıp bağımsızlığını ilan edince, parlamentosu da Türk olduklarını, dillerinin Türkçe olduğunu duyurmasından dolayı Rusya ve Ermenistan bu durumdan rahatsız olmuş ve Wekil Mustafayev’den tekrar Kızıl Kürdistan’ı kurmasını istemişlerdir. Rusya silah dahi gerekli her türlü desteği vereceklerini vaat etmiştirler. Tekrardan kurulan bu oluşumda sonuç vermeden bitmiştir. Geçmişte Kürtler üzerinden hesap yapan Rusya ve Ermenistan aynı hesapları yine yapmaktadır” dedi.
“ERMENİSTAN DAĞLIK KARABAĞ BÖLGESİNDE PKK VE DİĞER ÖRGÜTLERİ YERLEŞTİREREK AVANTAJ SAĞLAMAK İSTİYOR “
Operasyonlar sonrasında PKK’nın üst düzeydeki yetkililerinin bölgede sıkıştığını ve Türk savaş uçaklarının operasyon yapamayacağı ve eğitim kamplarının da bulunduğu Ermenistan’ı tercih ettiklerini belirten Gülbey, “Ermeni terör örgütü ASALA’nın Lübnan’da 1984 yılında PKK ile birlikte ortak eylem yapacaklarını duyurmasından bu tarihe kadar Ermenistan’ın PKK’yı desteklediği, hatta eğitim kampı ve başkent Erivan’ın ortasında irtibat bürosu açmalarına bile izin vermiştir. Ermenistan şimdi ise işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesinde PKK ve diğer örgütleri yerleştirerek avantaj sağlamak istiyor kendisine. Ermeni aileler, çocuklarını o bölgeye asker olarak göndermiyorlar. Ayrıca Azerbaycan ordusunun da her an işgal olan topraklarını geri almak için savaşa hazır olduğunu bildiği için bu tür silahlı örgütlerin güçlerine ihtiyaç duyan Ermenistan, Rusya destekli işgal ettiği toprakları PKK’nın üs olarak kullanmasına izin vermiştir” şeklinde konuştu.
“RUSYA İLE ERMENİSTAN KIZIL KÜRDİSTAN KARTINI YENİDEN PKK İLE OYNAMAKDIR”
Rusya ile Ermenistan, Kızıl Kürdistan kartını yeniden PKK ile oynamak istediğini belirterek, Gülbey, “Tarihten beri Rusya ile Ermenistan, Kafkasya Kürtlerini amaçları uğruna kullanarak kurdurmak istedikleri Kızıl Kürdistan kartını yeniden PKK ile oynamak istiyorlar. Bunun Kürtlere faydası olmayacağı gibi bölge insanlarına da faydası olmayacaktır. Rusya ve Ermenistan, Kürtleri ve PKK’yı çok istediğinden değil de Türkiye ile arasının açılmasından dolayı bu desteği vermektedirler. Kafkasya Kürtleri bu oyuna gelmemeliler, Türkiye ve Azerbaycan’da bu konuda gerekli tedbirleri almalı ve Rusya ile Ermenistan’ın bu sinsi oyununa son verdirmeliler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler