Guliyev: “18 Ekim Azerbaycan’ın Siyasi Tarihinde 2. Zaferdir”

Guliyev: “18 Ekim Azerbaycan’ın Siyasi Tarihinde 2. Zaferdir”

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, 18 Ekim 1991 tarihinde, Azerbaycan Ali Meclisi’nin Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatarak, bu tarihin 20. yüzyılda Azerbaycan’ın siyasi tarihinde 2. zafer olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Başkonsolos Guliyev, yaptığı yazılı basın açıklamasında, 20. yüzyılın sonlarında Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından, Azerbaycan halkının son yüzyılda 2. kez kendi kaderini belirleme şansı yakalayarak bağımsızlığını ilan etini söyledi.

Guliyev, 1991 yılının 18 Ekim’de Azerbaycan Ali Meclisi’nin Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan ettikten sonra Azerbaycan Cumhuriyeti’nin çok zor bir dönemden geçmeye başladığını belirtti

Bağımsızlığın kazanılmasından kısa bir süre sonra Azerbaycan halkının bağımsızlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını da ifade eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev: “Ermenistan silahlı kuvvetlerinin tecavüzü sonucunda topraklarımızın yüzde 20’si işgal edildi. Ermenilerin büyük orandaki askeri tecavüzü, yürütülen yanlış siyaset ve bunun yanı sıra ülke dâhilinde devam eden siyasi çekişmeler bu tehlikeni daha da realleştirdi. Fakat halkın talebi ve yoğun isteği doğrultusunda büyük siyasi tecrübeye sahip olan, Azerbaycan halkının Merhum Umum Milli Lideri Haydar Aliyev`in iktidara yeniden gelişiyle bu tehlike aradan kalktı.

Azerbaycan’ın bağımsızlığının sonsuz, dönülmez olmasında, ekonomik potansiyellerin güçlenmesinde, bölgede ve dünyada nüfusunun artmasında müstesna rolü olan Azerbaycan halkının Umum Milli Lideri Haydar Aliyev`in siyaseti günümüzde Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev tarafından uğurla devam ettirilmektedir.

Bu siyaset karşımızda duran bütün hedeflerin gerçekleşmesinde, bağımsız Azerbaycan`ın daha güçlü bir devlet haline gelmesinde ve halkımızın daha da refah ortamında yaşamasında mutlak eminlik yaratmaktadır.” Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler