Guluyev: “Azerbaycan Bayrağı, devletimizin egemenliğinin sembolüdür”

Guluyev: “Azerbaycan Bayrağı, devletimizin egemenliğinin sembolüdür”

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, ‘9 Kasım Devlet Bayrağı’ günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Devlet Bayrağının Azerbaycan Devletinin egemenliğinin sembolü olduğunu söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Guluyev açıklamasında, Azerbaycan Bayrağının Azerbaycan halkının ve tüm dünya Azerbaycanlılarının özgürlüğünün, şeref ve liyakatinin, milli birliğinin ifadesi, saygı ve ihtiramının tek adresi ve milletin egemenliğinin sembolü olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 2009 yılında imzalanmış kararnameye esasen her yıl 9 Kasım’ın Azerbaycan’da ‘Devlet Bayrağı Günü’ olarak kutlanılmakta olduğunu  hatırlatan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev: “Günümüzde Azerbaycan Cumhuriyeti üzerinde dalgalanan Kutsal Devlet Bayrağımız ilk kez 9 Kasım 1918 yılında Müsülman Doğusunda ilk Demokratik Cumhuriyet olan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmiş ve göklere kaldırılmışdır. Sonra, 17 Kasım 1990 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi’nin Umummilli lider Haydar Aliyev`in başkanlığı ile gerçekleştirilmiş oturumunda özerk cumhuriyetin resmi bayrağı olarak tasdik edilmiştir. Daha sonra, 18 Ekim 1991 yılında “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin devlet bağımsızlığı hakkında” Anayasa Aktı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin varisi gibi onun bütün devlet sembollerinin yanısıra üç rengli bayrağını da Devlet Bayrağı olarak kabul etmişdir. Bununla birlikte, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 2009 yılında imzalanmış kararnameye esasen 9 Kasım ülkemizde Devlet Bayrağı Günü olarak kutlanılmaktadır.

Azerbaycan bayrağını kutsallaştıran yalnızca onun yemin yerimiz olması değil, aynı zamanda bu bayrak devletimizin, bir sözle, halkımızın gelecek yolunu belirleyen bir beledçisi olmasıdır. Milliliği, modernliği ve dini inancımızı somutlaştıran bayrağımız, Azerbaycanlılara kendi soykökünü hatırlatmanın yanı sıra üzerinde dalgalandığı toprağın kadimliğini de göstermektedir.

Bu vesileyle, Azerbaycan halkının umum milli lideri Haydar Aliyev`in 95. Yıldönümü, Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 100. Yıldönümü ve yine Azerbaycan Cumhuriyetinin Devlet Bayrağının 100. Yılı münasebetiyle bu bayrak altındaki bütün yurtdaşlarımızı canı gönülden kutlar, şanlı ve aziz olan bayrağımızın daima göklerde dalgalanmasını arzu ederim. 9 Kasım Devlet Bayrağı Günü Bayramımız Mübarek Olsun!” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler