Günay Özdemir'in 24 Kasım Mesajı

Günay Özdemir'in 24 Kasım Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir'in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği tarih olan ve 24 Kasım 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olan bu günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Şüphesiz ki dünyanın her yerinde en kutsal meslek olarak kabul edilen öğretmenlik, her şeyden önce; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olan bir gönül işidir.

Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etken eğitimdir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir.

Bu anlamda; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün "Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" sözü öğretmenlerimizin üstelenmiş oldukları görevin önemini en iyi şekilde ifade etmektedir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz;

“İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin” anlayışı ile genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda atacağı emin adımların teminatı, daha güçlü daha büyük bir Türkiye’nin de temeli olacaktır.

Siz değerli öğretmenlerimizden, çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun, evrensel değerleri gözeten, milli kültürümüzü de özümseyen bir gençlik yetiştirmenizi istiyoruz. Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize güvenimiz tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler