Günay Özdemir'in Berat Kandili Mesajı

Günay Özdemir'in Berat Kandili Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özdemir'in yayınladığı mesaj şöyle:

Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gece merhamet, mağfiret ve bağışlanma gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili’dir.

Berat Kandili gecesinde; inananların Cenab-ı Allah’a yönelerek günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışlanmaya mazhar olmaları, gönüllerine ışık saçılması, vicdanlarının aydınlatılması, herkese neşe ve huzur getirmesi niyaz edilir.

Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, yapılan duaları kabul edeceği Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) tarafından müjdelemiştir. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu kutlu gece insanların; yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmak suretiyle günah, suç ve yanlışlardan kaçınarak, yaradılış gayesini yeniden gözden geçirme, yaşantısının muhasebesini yapma, insanlar arasındaki küskünlükleri giderme, yıkılan gönülleri, kırılan kalpleri onarmak, barış ve kardeşlik için bir fırsat gecesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kars’lı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik eder, bu kutlu gecenin; insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik-beraberliğine, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler